Hirdetés

Egy csónakban a Rovioval - exkluzív interjú Kalle Kaivola-val

|

Az International Geek-Together nevű magyar rendezvényen összegyűlt az európai geektársadalom krémje és ott volt velünk a Rovio egyik vezetője is.

Hirdetés

Magyarországon még a híradó is 18+-os, lassan már csak a drámai hangon világvége zenére előadott történetek számítanak hírértékűnek, de higgyétek el, történnek csodálatos dolgok is, amik visszaadják az ember hitét. Hírérték nélkül is akár, csak hogy jobban érezzük magunkat.

Ilyen például az IseeQ nevű magyar cég által létrehozott rendezvénysorozat, az International Geek-Together is. A cél egyszerű és többek között ettől is olyan szép: összehozni Európa geek-lelkületű gondolkodóit és cselekvőit, akik az ott szerzett tudással és kapcsolatokkal segíthetik a startup ökoszisztéma fejlődését és az új technológiák elterjedését.

A non-profit kezdeményezés lényegében egy kötetlen konferencia, hasonló érdeklődésű, progresszív gondolkodású emberek vidám fóruma, hosszú előadások és a svédasztal mellett folytatott kényelmetlen beszélgetések nélkül.

Az International Geek-Together 2012 októbere óta működik és már most Európa számos országában ismert rendezvénnyé nőtte ki magát, támogatói között pedig olyan ismert cégek vannak, mint a LogMeIn, vagy a Prezi. A mostani alkalom a játékfejlesztésről szólt, de nem ez volt az egyetlen szempontból ami miatt különleges volt. Először is az IseeQ egy hajóra költöztette az IGT-t, hogy a résztvevők hideg sör mellett folytatott beszélgetéseknek Budapest gyönyörű éjszakai fényei adhassák meg az alaphangot, másodszor pedig velünk tartott a Rovio játékokért és fejlesztésért felelős vezetője, Kalle Kaivola is.

Még mielőtt felszedtük volna a horgonyt és nekivágtunk volna a Dunának, a GameStar kapott az alkalmon és elbeszélgetett a mobiljátékok királyának egyik vezetőjével, az Angry Birds sorozat sikeréről, a Rovio Stars kiadói működéséről és a jövőbeni tervekről. Az interjú hamar egy baráti beszélgetés hangulatát vette fel, nevetgéltünk és sztorizgattunk, igyekezve a témánál maradni, mintha csak az International Geek-Together szellemiségével igyekezne azonosulni.

Köszönjük a meghívást az IseeQ-nak, reméljük, hogy a következő alkalommal is el tudunk majd menni, most pedig nézzétek meg az interjút:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)