Hirdetés

Egy egész csapatnyi fejlesztő hagyta ott a Gearboxot

|

A magas beosztású távozók saját stúdiót alapítanak, a Gearbox fejese látványosan tompítja a kilépésük jelentőségét.

Hirdetés

A cross-play elindulásával a nyár eddig egész jól alakult a Borderlands 3 számára, az Axios azonban nemrég egy aggasztó fejleményről számolt be, amit később a fejlesztő Gearbox Software is megerősített.

A híroldal azt közölte, hogy a Borderlands 3 hét, vezető beosztású fejlesztője egyszerre hagyta el a Gearbox kötelékét egy saját stúdió megalapítása miatt.

Hirdetés

Hivatalos lista nincs, de az Axios forrásai szerint a játék kreatív igazgatója (Paul Sage), vezető producere (Christopher Brock), vezető dizájnere (Keith Schuler), művészeti igazgatója (Scott Kester), valamint a felhasználói élményért felelős igazgató (Chris Strasz) és a vezető karaktertervező (Kevin Penrod) lépett olajra, egy név pedig ismeretlen maradt.

A felsorolást elnézve a Gearbox számára komoly érvágás lehet a lépés, a cég elnöke, Randy Pitchford viszont látványosan igyekezett tompítani a hír jelentőségét:

"Ez a kis csoport nagyszerű és tehetséges, mi pedig nagyon hálásak vagyunk a hozzájárulásukért, a kreativitásukért és a vezetésükért. A legjobb viszonyban hagyják el a Gearboxot, és sok sikert kívánunk az új vállalkozásukhoz. Izgatott vagyok a kilátásaikat illetően, és alig várom, hogy lássam, hogy az erőfeszítésük merre viszi őket. Nagyon remélem, hogy az erős, kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatunk egy új formájú, kitartó partnerséghez vezet."

- mondta a vezető az Axiosnak. A CEO azt is elárulta, hogy a távozó fejlesztők egy előkészítés alatt álló projekt csapatába voltak beosztva, ami egyébként is csak egy "kis része annak az átalakulásnak, ami a Gearboxnál folyik". S ha valakinek még ebből sem lenne nyilvánvaló, hogy a stúdiónak mennyire nem fáj a dolog, Pitchford a biztonság kedvéért azt is hozzátette, hogy ha már át kellett esni rajta, akkor ennél jobbkor nem is léphettek volna az érintettek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Mindenki döntse el maga, hogy miként értékeli a történteket és a nyilatkozatot. Ha hihetünk Pitchfordnak, akkor viszont jó hír, hogy a Gearbox következő nagy dobása, a  Borderlands spin-off Tiny Tina's Wonderlands fejlesztése elvileg nem került veszélybe, a munka továbbra is a tervek szerint halad.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)