Hirdetés

Egy hobbifejlesztő Unreal Engine 5-ben remake-elte a Silent Hill 2-t

|

Mi mást is csinálnál gyakorlásképp, mint felújítanád a gamer világ egyik legkedveltebb horror játékát?

Hirdetés

Silent egy kezdő YouTube videós, aki alig beszél angolul, a játékfejlesztésben sem kifejezetten jártas, de ettől még ég benne az alkotói vágy. A célja, hogy egyszer az iparban dolgozhasson, ezért neki is ugrott egy kisebb személyes projektnek: átültetni a Silent Hill 2-t Unreal Engine 5-be.

A srác nem aprózta el a dolgot, de a tapasztalatlansága ellenére nagyon szépen oldotta meg első feladatát. Ugyan játszani nem lehet a remake-kel (le is csapná érte a Konami), de egy videóban bemutatta a végeredményt.

Hirdetés

Silent megfogta a Silent Hill 2 eredeti textúráit, AI segítségével lecsiszolta őket, és átültette azokat az Unreal Engine-be. Az elemekre rádobott némi ray tracinget, dinamikus árnyékokat, és finomhangolt fényhatásokat a lehengerlő látvány érdekében.

A végeredményt FPS-, TPS- vagy a tradicionális fix nézőpontú megoldásban is élvezhetjük:

Mivel Silent az eredeti textúrákkal és modellekkel dolgozott, így azok a régiek maradtak. Ettől az összehatásnak inkább van remaster, mint remake érzete, de igazából mi egy ilyen újrakeveréssel is megelégednénk, ha a Konami végre előásná a franchise-ot a saját maga által ásott sírgödörből.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)