Hirdetés

Egy indie játékot hirtelen bombázni kezdtek a Metacriticen, senki nem érti, hogy mi történt

|

A kritikusoktól a játékosokon át a fejlesztőkig mindenki csak teljes értetlenséggel nézte a tömegesen érkező, negatív értékeléseket.

Hirdetés

A tavalyi év végén befutott egy Chained Echoes című indie JRPG, ami olyan klasszikusok nyomdokaiban járt, mint a Final Fantasy vagy a Dragon Quest. Nagyon kellemes kis kaland volt, amit alapvetően mindenki imádott, és sokan a 2022-es év egyik legjobb indie címének tartottak.

Így volt ez egészen néhány nappal ezelőttig, amikor is a Metacriticen a switches, PC-s, és PS4-es verziók Metacritic oldalát ellepték a negatív értékelések, és senki nem érti, hogy miért.

Hirdetés

A Deck13 termékmenedzselési vezetője, Michael Hoss jelentett először a helyzetről, és kifejezetten kérte a Metacriticet, hogy kezdjen valamit vele.

Hoss nem tudja hova tenni az egészet (pláne úgy, hogy a Steamen és minden máshol maradt a pozitív átlag). Legjobb tippje egy Reddit kérdezz-felelek alkalomra vezethető vissza, amikor többen kértek tőlük brazil és kínai lokalizációt. Tekintettel a potenciális vásárlótábor méretére, nemet mondtak, főleg annak tudatában, hogy JRPG-ről lévén szó rengeteg szöveget kellene lefordítaniuk.

Ugyanakkor Hoss szerint elég nyíltak voltak a lokalizációval kapcsolatban ahhoz, hogy indokolatlannak tartsa az emiatti felháborodást. Mivel az alacsony értékeléseknél nem volt indoklás, így már valószínűleg nem is fogjuk megtudni, hogy mi volt a tényleges ok.

A lényeg, hogy mostanra látszólag a Metacritic közbelépett, és rendezte az ügyet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)