Hirdetés

Egy játékmester gondoskodik arról, hogy a Helldivers 2 ne legyen se túl nehéz, se túl könnyű

|

Külön embere van az Arrowheadnek arra, hogy a Helldivers 2-ben zajló eseményeket figyelje, és ezek hatására alakítsa a játékot.

Hirdetés

Aki nem ignorálja teljesen a Sony elképesztő sikerű kooperatív játékát, a Helldivers 2-t, bizonyára értesült arról, hogy a napokban a Malevolent Creek bolygó a játékosok minden igyekezete ellenére elesett, a hatalmat a robotok vették át rajta - ám a galaxis más pontjain folytatódik a háború.

A játék folyamatosan változik, nem csak havonta érkező frissítések alakítják, hanem például egy játékmester is. A PC Gamernek adott interjúban Johan Pilestedt, a Helldivers 2 rendezője Joelként emlegette azt a személyt, akinek közvetlen ráhatása van a játék nehézségére, egyes rendszerek működésére.

"Számos rendszert beépítettünk, ahol a játékmesternek hatása van a játékélményre. Ez olyasvalami, amit folyamatosan fejlesztünk annak függvényében, mi történik a játékon belül."

Hirdetés

Előfordult már, hogy Joel az éjszaka közepén tette erősebbé az automatonokat az egyik planétán, hogy a játékosok ne tudják olyan könnyen visszaverni a támadást. Folyamatosan figyeli, hogy rendben legyen a balansz, miközben azért van egy narratíva, amit a csapat kitalált: jönnek majd fontos pillanatok.

Nagy hatással volt az Arrowheadre a Dungeons & Dragons, és ezt egyáltalán nem tagadják. A Helldivers 2 részben úgy működik, mint egy asztali szerepjáték: a mesélő gördíti előre a cselekményt, de a játékosokon is múlik, mi hogyan alakul.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)