Hirdetés

Egy klasszikusból merít ihletet a készülő Star Wars FPS

|

A Titanfall és a Fallen Order fejlesztői több Star Wars projekten is dolgoznak, egy friss álláshirdetésből pedig kiderül, hogy a készülő FPS játékhoz nem akárhonnan inspirálódik a csapat.

Hirdetés

Pár évvel ezelőtt a Respawn Entertainment nagy sikert aratott a Star Wars Jedi: Fallen Order című alkotásával, melyben a Jedi Knight játékokból ismert fénykardozást ötvözték a soulslike játékokból átvett ötletekkel.

A stúdió legfrissebb álláshirdetéséből kiderül, hogy a következő projektjük kedvéért is klasszikusokhoz fognak visszanyúlni, ugyanis a csapat FPS játéka nem mást választott ihletforrásképpen, mint a Dark Forces első és második része.

Hirdetés

Arról már korábban is tudtunk, hogy a Respawn egyszerre több Star Wars játékon is dolgozik, de a titokzatos FPS projektet eddig gyakorlatilag teljes homály fedte. Konkrétumok persze most sem derültek ki, de a LinkedInre felkerült egy új hirdetés, amely alapján legalább némi elképzelésünk lehet arról, hogy milyen irányba megy a csapat:

"A Lucasfilm közreműködésével a Star Wars FPS csapat egy AAA kategóriás FPS játékot fejleszt a Star Wars galaxisában. A játékot Unreal Engine 5-ben készítjük és olyan klasszikusokból merítünk ihletet, mint a Dark Forces vagy a Jedi Knight: Dark Forces 2. Ezt az inspirációt és technológiát kombináljuk az FPS-ek terén szerzett tapasztalatunkkal, hogy egy olyan új élményt alkossunk, amelyet a játékosok imádni fognak."

A Dark Forces eredetileg 1995-ben jelent meg és akkor nagy sikert aratott, a rajongók lelkes munkájának hála pedig szerencsére már modern gépeken, nagyfelbontásban is újraélhetjük ezt a klasszikust.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A titokzatos Star Wars FPS megjelenési dátumáról persze még semmit nem tudunk, de azt viszont tudjuk, hogy a Cal Kestis kalandjait folytató Star Wars Jedi: Survivor megjelenése április 28-án várható PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)