Hirdetés

Egy kultfilm születése - Felhőatlasz kritika

|

Ha felcsapnánk egy szótárat, akkor az ambiciózus, a nagyravágyó és a megosztó szavak bejegyzésénél is ezt a filmet találnánk.

Hirdetés

Ambiciózus, mert David Mitchell regényét, mely hat különböző műfajú, egymástól látszólag különálló történetet dolgoz fel, közel 500 éves időintervallum alatt a legtöbben megfilmesíthetetlennek tartották. Azonban figyelembe véve, hogy a kamera mögé azok a Wachowski tesók ültek, akiknek a Mátrixának a sikerében csak kevesen bíztak, kiegészülve azzal a Tom Tykwer-rel, aki a már szintén vászonra vihetetlennek tartott Parfüm-öt is megcsinálta, már nyugodtabb az ember. Még akkor is, ha nem feltétlenül áll fel elégedetten a székéből.

Mert a majd három órás játékidő alatt, ahol minden, egyenként közel fél órás jelenetben ugyanazok a színészek a legkülönbözőbb szerepekben brillírozhatnak kétségtelenül kalap emelést, de minimum egy elismerő fejbiccentést vált ki a nézőkből, amit a neves gárda maximálisan meg is hálál.

A kritikát a CineStar honlapján olvashatjátok tovább.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)