Hirdetés

Egy Mass Effect spin-off is tervben volt, de elkaszálták

|

Olyan játékok inspirálták a mellékszálat, mint a Halo és a Star Control.

Hirdetés

Kevesebb dolgot várunk jobban idén a Mass Effect Legendary Edition gyűjteménynél, amely megújult formában hozza el a kultikus trilógiát számos változtatással, technikai fejlesztéssel és egy kivételt leszámítva minden DLC-vel együtt. A csomag azonban könnyen tartalmazhatott volna egy spin-offot is, ugyanis a BioWare egyik munkatársa, Dorian Kieken elárulta a The Gamernek adott interjújában, hogy a Mass Effect 2 előtt terveztek egy másik projektet is. 

Hirdetés

Kieken szerint (aki a széria fejlesztési igazgatójaként dolgozott és a Mass Effect 3 multiját is felügyelte) még 2008-ban, nem sokkal a legelső Mass Effect kiadása után gondoltak ki egy koncepciót, amelyben egy Han Solo típusú karakterrel játszhattunk volna egy a Star Control által ihletett játékban. A cél a Mass Effect univerzum kibővítése volt, és a trilógiával párhuzamosan valósult volna meg.

Az ígéretes projektből azonban végül nem lett semmi, a fejlesztő elmondása alapján azért, mert mindannyiuknak a Mass Effect 2-re kellett összpontosítaniuk, és úgy gondolja, ez volt a helyes döntés akkor. A Mass Effect 2 minőségét látva mi is így érezzük. 

Ennek ellenére Kieken úgy gondolja, hogy a koncepció nagyon erős volt és egy nap mindenképpen szeretne valami hasonló látni, amelyben egy erkölcsileg nem kifogástalan karaktert irányíthatunk, aki nem gonosz, de nem is a galaxis megmentője - akárcsak a The Mandalorian vagy a Firefly esetében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)