Hirdetés

Egy Overwatch 2 skin ára akár 18 ezer forint is lehet?

|

Egy nemrég felbukkant kérdőív nagyon súlyos árakat jósol az Overwatch 2 kozmetikai tranzakciói kapcsán. A közösség nem boldog.

Hirdetés

Az Overwatch közösség egy tagja megmutatta a publikumnak azt a kérdőívet, amit egy barátja kapott az Overwatch 2 kapcsán. A kérdések jelentős része azzal foglalkozott, hogy milyen monetizációs opciókat lenne hajlandó lenyelni az adott egyén.

Az ilyesmi alapvetően nem ritka, és ez talán az egyik gyengédebb módja annak, hogy egy cég kipuhatolja a közönségének határait, de a kérdésekben szereplő árak már most kiborították a bilit. Egyes feltételezések szerint egy karakterskin ára 45 dollár is lehetne, ami a mai középárfolyamon kb. 17700 forint átszámolva.

Hirdetés

Egy alfa és egy béta teszt után abban alapvetően egyetért a tágabb Overwatch közösség, hogy a folytatás rengeteg pozitív változtatást hozott a mára kissé megfáradt lövölde meccseibe. Azt sem vitatja senki, hogy az ingyenes játszhatóság a rajongótábort is új élettel fogja feltölteni, de azt már igen, hogy ennek ára mennyire vállalható.

A várható mikrotranzakciókra mindenki fel van készülve, de arra nem, hogy egy teljes játék árát szurkolja le egyetlen kozmetikai modellért.

  • Mennyire lenne valószínű, hogy megvásárolnál egy Mythic Skint 45 dolláros áron
  • Mennyire lenne valószínű, hogy megvásárolnál három fegyverfüggőt 10 dolláros áron?
  • Mennyire lenne valószínű, hogy megvásárolnál egy Legendary Skint 25 dolláros áron?

A fenti kérdések mellett még a lehetséges csomagokat érintette a felmérés, de akárhonnan nézzük a listát, egyik variáció sem kifejezetten csalogató. A felháborodás persze most is csak addig fog tartani, amíg meg nem jelenik a játék, és a nagy számok törvénye dönt a kasszáknál.

Persze az is lehet, hogy a fenti számok jóval magasabbak, mint a véglegesnek szánt, tervezett árak. Mindig jó taktika az első felháborodás után lejjebb csavarni a mohóság mértékét, így még azt is érzik az emberek, hogy tulajdonképpen nem is olyan drága ez, mint lehetne, és máris nőhet a költési hajlandóság. Okos módszer, szeretik ezt használni.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)