Hirdetés

Egy Pokémon-rajongó kártyára költötte a COVID-19 támogatását, börtönbe is kerülhet érte

|

A járvány miatt kiadott kölcsön 85 000 dollárjából majdnem 58 000-et költött egy darab kártyalapra.

Hirdetés

A COVID-19 miatt rengeteg kisvállalkozó ment tönkre, így több országban igyekeznek kisebb-nagyobb üzleti kölcsönökkel enyhíteni a helyzetet. Egy dublini férfi is ezért állt sorba, és kapta meg a 85 000 dolláros (közel 25 500 000 forint) helyreállítási kölcsönét.

Mint kiderül Vinath Oudomsine-nak más tervei voltak. A 85 000 dollár nagy részét (pontosan 57 789 dollárt) egy darab Pokémon kártyára költötte.

Hirdetés

Egy magánbefektető szemével nézve valószínűleg nem ez volt a legrosszabb dolog, amit vásárolhatott belőle. A ritkább Pokémon kártyákat (különösen a jobb állapotban lévő lapokat) elképesztő árakon lehet továbbadni. A probléma itt az, hogy az állam által az üzletének helyreállítására kiadott pénzt költötte erre.

Ez komoly pénzügyi csalásnak számít, amiért Vinath Oudomsine akár 20 évnyi börtönbüntetést is kaphat. Még akkor is, ha Vinath üzleti befektetésként nézett a lap beszerzésére (és ezt valahogy bizonyítani is tudja) sem valószínű, hogy a bíró egy legyintéssel elereszti majd.

Azt jelenleg nem tudjuk, hogy Vinath melyik lapot húzta be, de akárhogy is, 20 év börtönt egyik sem ér meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)