Hirdetés

Egy rajongó újította fel a Legacy of Kain: Soul Reavert, már tölthető is a HD Remaster

|

Nem mindennapi projekt valósult meg egy odaadó rajongónak hála.

Hirdetés

Az 1996-os Blood Omen: Legacy of Kaint folytató Legacy of Kain: Soul Reaver 1999-ben jelent meg PlayStationre és PC-re, s mire a következő évben befutott a Sega Dreamcastre kiadott verziója, már bőven klasszikusnak számított, köszönhetően a maga idejében mutatósnak számító grafikájának, a valóság és a szellemvilág között ugráló játékmenetének és a még napjainkból nézve is kiemelkedő történetmesélésének.

A Crystal Dynamics remekműve ugyan később megkapta a maga számozott folytatását, a Legacy of Kain-szériához 2003 óta nem készült új játék, és az utóbbi évek remaster-láza is elkerülte a korábban kiadott részeket. Egy rajongó ezért a saját kezébe vette a dolgot, és fáradságos munkával összerakta a Soul Reaver felújított változatát.

Hirdetés

A Legacy of Kain: Soul Reaver HD Remaster című alkotást bárki ingyenesen letöltheti a projekt weboldaláról, a használatához viszont a Flycast emulator és egy Soul Reaver Dreamcast Rom szükséges, a feldolgozás ugyanis az ezredfordulón megjelent Sega Dreamcast port alapján készült.

Az alkotó RainaAudron rengeteg időt ölt abba, hogy felkutassa a Soul Reaver eredeti textúráit, amiben Daniel Cabuco, az eredeti játék vezető művésze is a segítségére volt. Az aprólékos munkának köszönhetően Raziel bosszúhadjárata jobban mutat, mint valaha, és természetesen 60 fps-es képkockasabesség mellett élvezhetjük. A HD Remaster nemrég egy hangulatos sztorielőzetest is kapott, ezen az oldalon pedig képernyőfotókon hasonlíthatjátok össze az új változatot az eredetivel.  

A felvételek alapján RainaAudronnak egyes nagy kiadók félresikerült remastereivel ellentétben tényleg sikerült megőriznie az alapanyag hangulatát, miközben sokkal mutatósabbá vált a játék, így ezúton is emeljük a szalmakalapunkat/baseballsapkánkat a rajongói feldolgozás előtt. A nagy kérdés már csak az, hogy kezd-e valamit a franchise-zal az Embracer Group, amely az idén sok más kinccsel egyetemben a Legacy of Kain jogait is felvásárolta a szériát méltatlanul hanyagoló Square Enixtől.

Ami azt illeti, a svéd mamut májusi pénzügyi jelentése a Tomb Raider, a Deus Ex és a Thief társaságában ki is emelte az IP-t, lehetséges folytatásokat, remake-eket, remastereket, spin-offokat és transzmédiás projekteket lengetve be, így egy cseppet sem lenne meglepő a széria feltámasztása.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)