Hirdetés

Egy troll elhappolta a Silent Hill domainjét a Konami elől

|

Zseniális trollkodással vigasztalódhatunk, ha már hiába várjuk a széria folytatását.

Hirdetés

A Resident Evil és a Silent Hill képében az első PlayStation két legendás horror-szériát is adott a világnak, ám míg az előbbi most épp reneszánszát éli, az utóbbit látványosan hanyagolja a Konami a Silent Hills 2015-ös törlése óta.

A kiadó olyannyira tesz az egyik legismertebb franchise-ára, hogy 2019-ben rövid időre még a silenthill.com domain is megvásárolhatóvá vált, ám akkor senki sem csengette ki elég gyorsan a 9835 dolláros vételárat. Nemrég viszont ismét szabad préda lett a webcím, és ezúttal egy zseniális trollnak sikerült is lecsapnia rá.

Hirdetés

Így ha most ellátogatunk a silenthill.com-ra, egy fekete lap fogad minket, melyen csak egy árva Twitter-poszt szerepel Masahiro Itótól, a Silent Hill 2 művészeti igazgatójától. A február 20-i, ma is elérhető bejegyzésben Ito arról írt, hogy bárcsak sose tervezte volna meg a "ki****ott Pyramid Headet", a 2001-es játék ikonikus szörnyetegét.

A dizájner egy későbbi, azóta törölt tweetben fejtette ki, hogy véleménye szerint Pyramid Headet olyan sok címben használják fel, hogy már "olcsóvá" vált. Szó se róla, a német Királytigris tankról (szőrszálhasogatóknak: Panzerkampfwagen VI B) mintázott lény a Silent Hill talán legismertebb karaktere, a Konami pedig nem röstelli megfejni a sikerét, többek között már a Dead by Daylightban, a Monsters & Mortalsban, a Super Bombermanban és a Krazy Kart Racingben  is feltűnt vendégszereplőként.

Eközben se híre, se hamva egy újabb Silent Hill-epizódnak, a kiadó pedig még azon sem töri magát, hogy visszaszerezze az idén 23 éves franchise domainjét, a Wayback Machine adatbázisában legalábbis már napok óta troll-üzemmódban szerepel az oldal. A legnagyobb reménységünk így pillanatnyilag a Slitterhead, amin az eredeti Silent Hill megalkotója, Keiichiro Toyama dolgozik az új csapatával, a Bokeh Game Studióval.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)