Hirdetés

Egy új Star Wars: Knights of the Old Republic készül a BioWare és az EA nélkül?

|

Egészen vad pletyka kapott szárnyra a napokban, de elgondolkodtató, hogy nem unatkozó rajongók terjesztik, hanem iparági szereplők.

Hirdetés

Máig a legjobb Star Wars játékok között a helye a BioWare fejlesztette Knights of the Old Republicnak, ahogy az Obsidian műhelyéből kikerült folytatásnak, a Kinghts of the Old Republic II: The Sith Lordsnak is. Nemrég összeszedtük egy cikkben, hogy milyen Star Wars játékokat szeretnénk, és bizony a listán szerepel a KotOR remake-je, de igazság szerint egy hármas sorszámú epizódra se mondanánk nemet, akár közvetlenül kapcsolódna elődeihez, akár nem.

Napra pontosan egy évvel ezelőtt csiripelték a verebek, hogy az EA valamilyen formában a Knights of the Old Republic felélesztésén fáradozik, ami ugyanúgy lehet remake, mint folytatás. Ebből kiindulva pedig logikusnak tűnt, hogy a BioWare veszi majd kézbe a dolgokat, ám azóta történt egy s más, ami miatt könnyebb hitelt adni a legújabb pletykáknak.

Hirdetés

Most több forrás - köztük a Bespin Bulletin, valamint a Shinobi602 néven ismert szivárogtató, Nate Najda is egybehangzóan állítja, a következő Star Wars: Knights of the Republic már úgy készül, hogy ahhoz nemcsak a BioWare-nek, de még az Electronic Artsnak sincs köze. A Bloomberg igen komoly játékipari kapcsolatokkal rendelkező újságírója egyenesen azt állítja, hogy sosem találnánk ki, kihez került a játék.

Ne feledjük, a Disney nemrég ismét életet lehet a Lucasfilm Gamesbe, hogy rajta keresztül intézze a licencek kezelését, ezzel párhuzamosan pedig már más partnerekkel is szerződést kötött az EA mellett, így készülhet a Bethesdához (rajta keresztül pedig a Microsofthoz) tartozó MachineGamesnél egy Indiana Jones játék, míg a Ubisoftnál a nyitott világú Star Wars kaland.

Ennek tükrében egyáltalán nem lehetetlen, hogy tényleg másik fejlesztőhöz, sőt kiadóhoz került a KotOR. Én például kimondottan örülnék a Microsoft és Obsidian párosának, de természetesen más kombinációk is működhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)