Hirdetés

Egy vagyonért árverezte el alkotója a Nyan Cat felújított verzióját

|

A mém tizedik évfordulójára készült változat egy újszerű, kriptovalutákra épülő aukción talált gazdára és hozott komoly hasznot a Nyan Cat kitalálójának.

Hirdetés

Chris Torres, az eredeti Nyan Cat videó alkotója korábban belefutott abba problémába, hogy nem igazán egyszerű elkérni a valódi ellenértékét egy mémmé vált digitális animációnak. A szivárványt húzó, űrben lebegő macska születésének tizedik évfordulójára viszont változott annyit a világ, hogy a kriptovaluták erre is megoldást hoztak, így Torres az új GIF-változattal is több mint százhetvenmillió forintnyi Ethert keresett egy árverésen.

Hirdetés

Az aukción egész pontosan egy úgynevezett NFT, vagy non-fungible token talált gazdára a GIF mellett, ami bizonyítja a digitális műalkotás (ami egyébként tizenkét, 1400x1400 felbontású képkockából áll) eredetiségét és ahogy a kriptovaluták érméi, tartalmazza a vele történt korábbi kereskedelmi tevékenység részleteit is. A győztes licit pedig 300 Ether volt, amivel Torres a cikk írásának pillanatában 170 919 313 forinttal lehetne gazdagabb, ha azonnal átváltaná.

A digitális műalkotások ilyen formában zajló árverései egyébként a kriptovalutákhoz kevésbé szerveresen kötődő platformokon is kezdenek megjelenni, néhány napja például a Christie's aukciós ház is bejelentette, hogy licitre bocsátanak egy digitális képet és a hozzá tartozó NFT-t.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)