Hirdetés

Egy youtuber a Bungie nevében szívatta a konkurens videósokat, gigapert kapott a nyakába

|

A Destiny 2 fejlesztője bíróság elé citálná azt a szélhámost, aki a Bungie nevében eljáró szerzői jogi képviselőnek adta ki magát, hogy konkurens tartalomgyártók videóira csapjon le.

Hirdetés

Pár hónappal ezelőtt igen nagy port kavart a Destiny 2 közösségben, amikor egyszer csak elkezdtek sorban eltűnni különféle videók a YouTube-ról szerzői jogi követelésekre hivatkozva, beleértve a Bungie hivatalos csatornáját is. A Bungie csapata akkor megerősítette, hogy nem ők indítványozták ezeket az akciókat és azonnal nyomozni kezdtek, hogy mi történt, most pedig úgy tűnik, hogy sikerült megtalálni az elkövetőt, aki mint kiderült, maga is egy Destiny 2-re szakosodott tartalomgyártó.

Hirdetés

A stúdió jogi képviselői még szerdán nyújtották be azt a keresetet, amelyben azt állítják, hogy az okozott károkért nem más a felelős, mint Nicholas Minor, aki a Youtube-on "Lord Nazo" néven gyárt Destiny 2 témájú videókat. Úgy vélik, Minor két hamis e-mail-címmel a CSC Global (egy szellemi tulajdon kezelésével foglalkozó csoport) alkalmazottainak adta ki magát, hogy nem kevesebb, mint 96 szerzői jogi követelést indítson el a YouTube-on.

A Bungie szerint Minor ezt afféle bosszúhadjáratnak szánta azért, amiért ő maga áldozatul esett egy hasonló követelésnek 2021-ben, amikor is levették a csatornájáról a Destiny: The Taken King soundtrackjét. Mivel a fejlesztőcsapat úgy véli, hogy ezzel az akcióval Minor nem csak a Bungie hírnevén ejtett csorbát, de anyagi kárt is okozott, ezért 7,6 millió dolláros kártérítést követelnek tőle.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ez elég súlyos súlyos összegnek tűnik, de a Bungie határozottan kijelentette, hogy példát szeretne statuálni Minorral, arról nem is beszélve, hogy mások személyazonosságával visszaélni valóban igen komoly bűncselekmény, amiért még külön felelősségre vonhatják a youtubert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)