Hirdetés

Egyéni Radeon HD 4890-essel rukkol elő az ASUS

|

Magasabb órajelek és stabilabb áramellátás jellemzi a tajvani "olcsóságot".

Hirdetés

 

Kikerült három kép az ASUS 55 nanométeres ATI RV790 chipjével felszerelt nem referencia kialakítású Radeon 4890-eséről. A gyártó pontos névvel még nem illetett, de várhatóan a TOP vagy MATRIX termékcsaládba beilleszkedő kártyája egyrészt magasabb órajeleken fog futni a gyárinál, másrészt pedig igen nívós elektronikát kapott.

asus-hd4890-1.jpg
 

Ezt egy pillantással bárki leellenőrizheti, ugyanis a kártya hátulján látható, az áramellátást szabályzó Fujitsu kondenzátort a cég már használta élesben a Rampage II Extreme alaplapján is.

Az egyéni elektronikának - 100 %-ban digitális PWM, 6+2 fázisú tápellátó áramkör két külön VRM vezérlőlapkával, egy 8 és egy 6 pines tápcsatlakozás - köszönhetően a grafikus processzor feszültsége egy hozzá adott szoftverrel menet közben is szabályozható lesz, akár 1,4 voltig.

asus-hd4890-2.jpg
 

A gyári HD 4890-esek GPU/VRAM órajele 850/975 MHz, ezen kártya órajelei 900/1000 megahertzesek lesznek. Így tehát a 256 bites GDDR5-ös memória effektív 4 gigahertzes órajelen fog működni, ami elég jól hangzik.

asus-hd4890-3.jpg
 

A VGA megjelenése áprilisra tehető, a várható áráról nincs információnk. Azonban a referencia-kártyák nagyjából 250 dollárba (kb. 55 ezer forintba) fognak kerülni, ez nyilvánvalóan kissé drágább lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)