Hirdetés

Egyesek már mesterséges intelligenciával csalnak a Rocket League-ben

|

Egy érdekes MI-projekt rossz kezekbe került, és most olyan célokra használják azt, ami tönkreteheti az egész játékot.

Hirdetés

Mintha csak egy sci-fi filmben lennének: egy maroknyi kutató mindenféle hátsó szándék nélkül kifejlesztett egy MI-t, amit most egyes csalók lényegében harci eszközként használnak. A RLGym nevű projekt eredetileg azért született meg, hogy a fejlesztők felépíthessenek egy olyan botot, ami igazi kihívást nyújthat kezdő és gyakorlott Rocket League-játékosoknak egyaránt. Az RLGym nagyon szépen fejlődött, miközben egy limitációnak hála az MI, nem vehetett részt online meccsekben.

Egy maréknyi csaló most láthatóan megkerülte ezt a korlátozást. A PCGamer értesülései szerint egy Nexto nevű botról van szó, ami valóban az RLGym terméke, de valahogy rossz kezekbe került, így az egyre gyakrabban bukkan fel éles Rocket League meccsekben.

Hirdetés

A lenti videón például látható, hogy amint az MI hibátlanul hajt végre meglehetősen nehéz cseleket: nincsenek extra ugrándozások vagy felvágás, csak céltudatos és hatékony játék.

Mivel egyre több a hasonló videó a /r/RocketLeague-en a Redditen, így felmerült a kérdés, hogy mit tud tenni a fejlesztő, Psyonix a robotok lázadása ellen. A stúdió még nem reagált az ezzel kapcsolatos kérdésekre, de mi azt tudjuk javasolni, hogy amennyiben bot ténykedését sejtitek az ellenfelek vagy a csapattársak bravúrjai mögött, akkor mentsétek el a visszajátszást, és jelentsétek az illetékest.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)