Hirdetés

Amerikában már több nő vesz konzolt, mint férfi

|

Egy amerikai cég piackutatási adatai alapján alig van különbség a női és férfi konzoltulajdonosok száma között, de a vizsgált mintában valamivel többen voltak a nők.

Hirdetés

Különböző statisztikák előszeretettel hirdették az utóbbi években, hogy legalább annyi, ha nem több nő játszik, mint ahány férfi, hogy megpróbálják ledönteni a régebbi sztereotípiákat. Ezek viszont gyakran elég torz képet mutattak, mivel mindent számításba vettek, ami csak érintőlegesen is videojátéknak tekinthető. A Pew egy friss statisztikája viszont ezeknél sokkal meggyőzőbb.

Kicsit kevesebb mint kétezer amerikai megkérdezése után ugyanis azt az adatot kapták vissza, hogy a konzoltulajdonosok 42 százaléka nő, míg csak 37 százalék férfi (a fennmaradó 21 százalék nem válaszolt erre a kérdésre). Persze ebből nem derül ki például az, hogy mennyien vették maguknak a konzolt, illetve azt sem tudjuk, pontosan milyen gépekre kérdeztek rá. Egyébként olyan érdekes adatok is kiderültek, hogy mára az amerikaiak 40 százalékának van valamilyen konzolja, és az iskolázottság szerinti csoportok közül a legtöbben (54 százalékban) azok vettek konzolt, akik ugyan jártak egyetemre, de nem fejezték be.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)