Hirdetés

Egyre biztosabb, hogy új IP-n dolgoznak a Gears of War fejlesztői

|

Eközben persze az új trilógiát lezárni hivatott Gears 6-ot sem hanyagolja el a The Coalition.

Hirdetés

Több olyan stúdiót is birtokol a Microsoft, amelyek létezésének elsődleges célja nem titkoltan egy-egy franchise gondozása. A Turn 10 a Forza Motorsporttal nőtt össze elválaszthatatlanul, míg a 343 Industries Master Chief és a Halo univerzum útját egyengeti, a The Coalition feladata pedig a Gears of War (vagyis most már csak Gears) széria örökségének ápolása.

Egyfelől valóban jár bizonyos előnyökkel, amikor egy kézben van egy-egy franchise, a rajongók pedig folyamatos utánpótlásra számíthatnak, ugyanakkor a dolog hátulütőjeként idővel bármelyik sorozat elfáradhat, és a kiégés határára sodródhatnak azok a fejlesztők is, akik tíz vagy akár húsz éven át semmi mással nem foglalkozhatnak.

Hirdetés

A Sony például már korábban felismerte az ebben rejlő kockázatot, és lehetővé tette az olyan fejlesztőcsapatatok, mint a Guerrilla Games és a Sucker Punch számára, hogy szabadon engedjék kreativitásukat.  Ennek eredményeként született meg a Horizon Zero Dawn és a Ghost of Tsushima is.

Most pedig valami hasonlót láthatunk a Microsoft háza táján, hiszen az eleddig kizárólag Forza Horizon játékokat szállító Playground számára ismeretlen vizekre merészkedhet a Fable rebootjával, sőt a jelek szerint az épp Unreal Engine 5-re átálló The Coalitionnek sem kell örökké az emberek és sáskák konfliktusával bajlódnia.

Felröppent ugyan korábban egy pletyka, mely szerint a Star Wars univerzumán belül alkothat valamit a vancouveri stúdió, ám ezt utóbb cáfolták. Sokkal valószínűbb azonban, hogy a pár éven belül garantáltan érkező Gears 6 mellett formálódó többi projekt egyike nem spin-off, és nem is támaszkodik semmilyen licencre, hanem teljes egészében önálló ötleten alapszik, magyarán egy új IP-ról, azaz szellemi termékről beszélhetünk.

Ezt támasztja alá a már többször is megbízhatónak bizonyult szivárogtató, Klobrille tweetje. Az abban látható kép Pedro Camacho D'Andrea LinkedIn-profiljáról készült, aki pályatervező a The Coalitionnél. Időközben persze már eltűnt az a tétel, amely arról árulkodott, hogy az illető egy új IP-n ügyködik, de a minden kétséget eloszlató hivatalos bejelentésig az ilyen információmorzsáknak is tudnak örülni azok, aki látni szeretnék, hogy mire képes az Xbox Game Studios egyik legjobb formációja, ha szabad kezet kap.

Ti milyen játékot látnátok szívesen a The Coalitiontől?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)