Hirdetés

Egyre több PC-s játszik kontrollerrel

|

A Valve szerint az elmúlt két évben megduplázódott azon steames játékosok száma, akik elengedik a billentyűzetet és az egeret.

Hirdetés

Vannak játékok, amiknél a billentyűzet és az egér sokaknak valóban kényelmesebb (ilyenek például az FPS-ek, főleg a kompetitívek, amiknél vitathatatlanul jobban lehet célozni egérrel), de a versenyjátékok, platformerek, és a külső nézetes akció-kalandjátékok esetében sokan inkább kontrollereket preferálják, főleg ha nem monitor előtt ülve játszanak, hanem tévére kötik PC-jüket.

A Valve egyfelől bejelentette, hogy a Steam bétaváltozatában minden olyan játék, ami a Steam Input API-t használja, kompatibilis a PlayStation 5-tel együtt megjelent DualSense-szel (beleértve a LED, az érintőpad, a rezgés és a mozgásérzékelés teljes támogatását), elmondta azt is, az utóbbi két évben jelentősen megnőtt a kontrollert használók száma.

Hirdetés

Napi szinten átlagosan többmillióan döntenek a kontrollerek mellett, az ezeket támogató játékok esetében 60% vagy magasabb is lehet azok száma, akik előnyben részesítik ezt az irányítási módot. A DualShockot használók száma 2018 óta 10,9 százalékról 21,6 százalékra nőtt.

A DualSense egyedi funkciói például a Death Stranding, a No Man's Sky és a Horizon: Zero Dawn esetében már használhatók.

Ti hogy álltok a kérdéshez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)