Hirdetés

Ekkor érkezik az Arkane Studios alapítójának új játéka

|

A Weird West játékmenetében tetten érhető a Dishonored öröksége, de a környezet és a kameranézet miatt mégsem ugyanolyan.

Hirdetés

Miként őelőtte más neves játéktervezők, Raphaël Colantonio is megcsömörlött az iparszerűen működő AAA kategóriás játékfejlesztéstől, ezért 2017-ben 18 évvel azután, hogy megalapította az Arkane Studiost, elköszönt kollégáitól. Saját bevallása szerint az is motiválta a döntésben, hogy több időt kívánt tölteni a fiával.

Ugyanakkor nem akart teljesen hátat fordítani a játékfejlesztésnek, olyannyira nem, hogy létrehozta a WolfEye Studiost, és egy huszonegynéhány fős csapat élén nekilátott a Weird West munkálatainak.

Hirdetés

Noha a környezet a western és a dark fantasy vad és felelőtlen légyottjából született furcsa keverék, a megszokott belső helyett pedig izometrikus nézetből követjük az eseményeket, a Devolver Digital által felkarolt alkotás játékmenete során hamar kiütköznek a jellegzetes Arkane-stílusjegyek. Egyszerre akció-szerepjáték és immersive sim, tehát a karakterünk képességeit és eszköztárát bővíthetjük és fejleszthetjük, hogy aztán kreatívan felhasználjuk a valósidejű küzdelmek során, valamint előttünk tornyosuló akadályok felszámolására. Mindez persze nagyfokú interaktivitással párosul.

Colantolio szerint összesen öt egyedi hős/antihős történetét ismerhetjük meg, amelyek keresztezik egymást, és együttesen megközelítőleg 40 órát ölelnek fel. Ráadásul tetteink és döntéseink nem maradnak következmények nélkül, ahogy az manapság egy szerepjátéktól elvárható.

A Weird West 2022 első fecskéinek egyikeként jelenik meg, januárt 11-től lesz elérhető PC-re és konzolokra (PlayStation 4, Xbox One) is. A játék már előrendelhető a Steamen, a látatlanban megelőlegezett bizalmat egy Calamity névre keresztelt pacival hálálják meg a fejlesztők. A hátas jelentős előnyhöz juttat bennünket azáltal, hogy megduplázza az inventory méretét, gyorsabb utazást tesz lehetővé (így könnyebb teljesíteni az időlimithez kötött küldetéseket), és egyszerűbben oldhatunk kereket, amikor üldözőbe vesznek. Emellett Calamity nyeregtáskáját roskadásig pakolják mindenféle hasznos holmival.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)