Hirdetés

Ekkor hozza ránk a frászt az év egyik legjobban várt horrorja

|

Még halloween előtt befut az Amnesia: Rebirth, a SOMA fejlesztőinek soron következő játéka.

Hirdetés

Még 2016-ban jelentette be a malmői illetőségű Frictional Games, hogy egyszerre két projektbe is belevágott, sőt ezekhez tavaly hozzácsapott ráadásnak egy harmadikat, ami együtt már jókora falat a mindössze két tucat munkatársat számláló stúdiónak.

Úgy tűnik végül az Amnesia: Rebirth nyerte meg a háziversenyt prioritás tekintetében, mert az ígéretes horror fejlesztése hamarosan révbe ér. A közelgő megjelenés örömére a srácok összedobtak egy új trailert, mely nem csupán a premier időpontját leplezi le, hanem bepillantást enged Tasi Trianon hátborzongató kalandjaiba.

Hirdetés

Történetünk ifjú hősnője egy repülőgép szerencsétlenség túlélőjeként tér magához a sivatag mélyén, valahol Algériában. Mondhatni ideálisak a körülmények arra, hogy az ember eltöltsön egy kis időt önmaga társaságában, szembesüljön a félelmeivel, és megpróbálja leküzdeni azokat.

Mivel túlélőhorroról van szó, nem elég csak felfedeznünk Tasival homokdűnék közé rejtett barlangokat és idegen tájakat, valamint az egyre kacifántosabb rejtély megoldásához vezető nyomokat keresgélnünk, muszáj ügyesen sáfárkodnunk a rendelkezésünkre álló szűkös erőforrásokkal is.

Megnyugtatóan hangzik, hogy a fejlesztőknek eszük ágában sincs kizárólag jumpscare-ekre, azaz olcsó rémisztgetésre alapozni a játék sikerét, ehelyett az atmoszféra megteremtésére, és a játékost mélyebben megérintő történésekre helyezik a hangsúlyt. Fontosnak tartják, hogy kötődni kezdjünk a történet főszereplőjéhez, ezáltal pedig képesek legyünk átélni a gyötrelmeit.

Remek időzítéssel az Amnesia: The Dark Descent tizedik évfordulója után nem sokkal, de még a horrorrajongók kedvenc ünnepe, azaz halloween előtt fejest ugorhatunk mindabba, amit az Amnesia: Rebirth tartogat számunkra. A nem épp szívbajosoknak szánt kaland október 20-án veszi kezdetét PC-n (beszerezhető a Steamről, az Epic Games Store-ból és a GOG.com-ról), valamint a konzolok közül kizárólag PlayStation 4-en. Feltehetően idővel majd további, köztük új generációs platformokra is ellátogat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)