Hirdetés

Eldurvultak a TikTok-kihívások, egy tini meghalt, egy másik súlyos sérüléseket szenvedett

|

Önmagukat sodorják veszélybe a fiatalok a nézettség kedvéért.

Hirdetés

Azt hihetnénk, hogy a teljesen elmebeteg mosószerkapszulás és fojtogatós kihívások végzetes következményei legalább minimális elrettentő hatással bírtak, ám ezzel szemben a valóság úgy fest, hogy csupán új kihívások vették át a helyüket, amelyek nem kevésbé veszélyesek. Olyannyira nem, hogy a közelmúltban két meggondolatlan tini tettei is tragédiához vezettek.

A 16 éves Mason Dark, akit a sajtóban lelkes amerikaifutball-játékosként emlegetnek, Wake Forest-i otthonában öngyújtóval és szórófejes flakonnal játszadozott a barátai jelenlétében. A flakon felrobbant a kezében, mire teljesen elborították a lángok, de még volt annyi lélekjelenléte, hogy kirohanjon a házból, és beleugorjon a közeli folyóba. Jelenleg az Észak-Karolinai Egyetem kórházának égési osztályán fekszik, testének 76 százaléka megégett, műtétek, bőrátültetések sora és hosszú kezelés vár rá. Anyja, Holli Dark elmondta, hogy attól féltek, a folyó vizétől valamilyen fertőzést szed össze a felismerhetetlenségig összeégett fia. A nehéz helyzetbe került Dark család számára Mason kórházi költségeire a GoFundme oldalon gyűjtést indítottak, eddig több mint 40 ezer dollár jött össze.

Hirdetés

Mason felépülésére még van remény, de nem volt ilyen szerencsés az a 13 éves fiú, aki egy gyógyszeres kihívásban vett részt, szintén a TikTokon. A columbusi (Ohio) Jacob Stevens vény nélkül kapható antihisztamint, Benadrylt vett be, méghozzá akkora mennyiségben, ami már elegendő ahhoz, hogy hallucinációt okozzon. 12-14 tablettáról volt szó, a terv pedig úgy nézett ki, hogy a srác barátai majd lefilmezik közben. Igen ám, de a szervezete nem úgy reagált, ahogy várták, roham tört rá. Mire kórházba vitték, az orvosok már semmit sem tehettek érte, nem észleltek már semmilyen agyi aktivitást. Még hat napig tartották lélegeztetőgépen, mielőtt lekapcsolták volna.

A TikTokot üzemeltető ByteDance közleményben fejezte ki sajnálatát a tragédia miatt, és egyúttal hangsúlyozta, hogy az ilyen jellegű tartalmak a közösségi irányelvekbe ütköznek, ezért eltávolításra kerülnek. A problémás tartalmak szűrésére 40 ezer moderátort foglalkoztat a cég.

Nem győzzünk hangsúlyozni, hogy mennyire veszélyesek az ilyen természetű kihívások, semmiképpen se próbálkozzatok meg velük. Sem a nézettség, sem az állítólagos barátok elismerése nem ér ennyit.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)