Hirdetés

Electronic Arts - lezárult a per, de a botrány nem

|

Lezárult az Electronic Arts bírósági ügye, amit a Battlefield 4 "félrevezető promóciója" miatt indítottak ellene. Nyugi azért nincs.

Hirdetés

A Battlefield 4 élete elég kalandos volt, de most - egy évvel a kiadása után - úgy látszik, hogy elül a por. Még kész szerencse, nem?!

Az Electronic Arts idén már nem lett Amerika legrosszabb vállalata, de azt hiszem ott indulónak sem olyan jó lenni. Bár határozott lépéseket tettek a jó irányba, az egyik leghíresebb sorozatuk kiadását sem sikerült gond nélkül abszolválniuk. Oké, ez így nem pontos. Irdatlanul elcseszték az egész Battlefield 4-es hercehurcát

Olyannyira, hogy az EA a bíróságon kötött ki, ahol azzal vádolták őket, hogy félrevezették a befektetőiket. Állítólag a cég már akkor tudta, hogy nem lesz minden rendben a Battlefield 4 kiadása kapcsán, de "hamis és félrevezető állításokat tett" és "nagy bevételt ígért a 2014-es üzleti évre". Erre nyilván ráharaptak a mit sem sejtő befektetők és beletolták a pénzt.

A december óta húzódó perben most ítéletet mondott a bíróság. Susan Illston bírónő szerint a Battlefield 4 kapcsán elhangzott szavak nem félrevezető tények voltak, csupán "a cég önbizalmát" tükrözték, ezért nem tekinthetők vádalapnak. A bíróság szerint az Electronic Arts inkább optimista volt a Battlefield 4 körüli dolgokkal kapcsolatban, semmint félrevezette volna a befektetőit.

Az ítélet megszületett, de az EA még nem lélegezhet fel, ugyanis a per még folytatódhat. Ahogy azt a védelem közölte, a nyolc kérdéses kijelentésből öt azután történt, hogy a két fő felperes, Ryan Kelly és Louis Mastro bevásárolta volna magát a cégbe, tehát nincs joguk ezt számon kérni az EA-n. A bíró viszont egészen november 3-ig adott időt, hogy olyan valakik üljenek a helyükre, akik már október 29. és december 3. között az Electronic Arts részvényesei voltak. 

Na, ilyet sem akarunk soha többet látni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)