Hirdetés

Kitalálod, mennyit keres az EA vezérigazgatója?

|

Bár a legjobb kiadót emlegetve nem valószínű, hogy 2016 elején sok gamer gondolna az EA-re, pénzügyileg szárnyal a cég, ami Andrew Wilson pénztárcájára is jó hatással volt.

Hirdetés

Az Electronic Arts vezérigazgatója, Andrew Wilson nemrég fogadkozott a gamereknek, hogy igyekeznek javítani az Electronic Artsról kialakult felfogáson. Főleg azt emelte ki, hogy nem szeretnének pénzéhes szörnynek látszani. Pechére egy másik interjú pont azzal igyekezett bemutatni, milyen sikeres, hogy a nem éppen szűkös fizetésére is felhívta a figyelmet.

Mint kiderült, a 2014-es pénzügyi évben a 674 ezer dolláros alapbére mellé különböző bónuszok és részvények formájában annyit tett hozzá a kiadó, hogy összesen 13,9 millió dollárt, azaz nagyjából négymilliárd forintot tehetett zsebre. Persze Wilson munkájának nem ok nélkül örülnek ennyire az EA tulajdonosai, hiszen a kicsit több mint két év alatt, mióta ő vezeti a céget, majdnem megháromszorozódott a kiadó részvényeinek értéke. A 41 éves ausztrál 1999-ben került az Electronic Artshoz, ahol először egy helyi, kisebb sportjátékokkal foglalkozó stúdiót lendített fel, majd a FIFA-sorozatot tette ismét piacvezetővé, ami mára nagyjából a kiadó bevételeinek harmadát termeli ki.

A Financial Review-nak adott interjújából egyébként kiderült, hogy Wilsont mindig is arra tanították, hogy kemények dolgozzon: 14 éves korától kezdve hétvégente és tanítási szünnapokon egy gyorsétteremben és egy autómosóban dolgozott, testvéreivel pedig az útépítést és földmunkákat végző édesapjuknak segítettek: "Reggel négykor kelt és egészen sötétedésik dolgozott" - emlékezett vissza Wlson.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)