Hirdetés

Electronic Arts: Növekvő online bevételek

|

Az Electronic Arts szinte minden évben megduplázza digitális disztribúcióból származó bevételét.

Hirdetés

Habár az Electronic Arts március harmincegyedikén befejeződő üzleti évét több mint egymilliárd dolláros veszteséggel zárta, online üzletrésze esztendőről-esztendőre körülbelül 60 százalékkal növekszik. A vállalat pénzügyi igazgatója, Eric Brown véleménye szerint az asztali rendszerek hamarosan a legnagyobb játékos platformmá válnak, mindezt a digitális disztribúcióból származó bevételekre alapozta.

Az Electronic Arts szinte minden évben megduplázza a digitális eladásokból származó, körülbelül 80 millió dolláros jövedelmét. Eric Brown a 2009-es fiskális évet lezáró gyűlésen beszámolt arról is, hogy vállalata 400 millió dolláros pénzmaghoz jutott a digitális értékesítéseknek köszönhetően. A pénzügyi igazgató elismerő szavakkal beszélt az egyre elterjedtebb üzleti modellről, melynek alapbázisát a világon fellelhető, milliárdos határt is meghaladó személyi számítógépek jelentik.

Izgalommal tekint a digitális disztribúciós csatornák uralta jövőre, a gazdasági támaszt biztosító modell segítségével számos új felhasználóhoz juthatnak el. Nem szeretnék kötözködni az Eric Brown által elmondottakkal, de mintha megismételné kollegái évekkel korábban megfogalmazott, digitális disztribúciós rendszereket éltető kijelentéseit. Örömmel vesszük tudomásul, hogy az Electronic Arts vállalata összetalálkozott a digitális terjesztés intézményével és John Riccitiello (EA vezér) további „előfizetéses rendszerek” bevezetését tervezi 2009-ben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)