Hirdetés

Elég bátornak érzed magad az Amnesia és a SOMA fejlesztőinek első világháborús horrorjához?

|

Az Amnesia: The Bunker merőben eltér majd a Frictional Games eddigi játékaitól.

Hirdetés

Tizenöt éve, 2007-ben debütált a malmői Frictional Games első játéka, a Penumbra: Overture, amit még két további epizód, a Black Plague és a Requiem követett. Bár mindhárom rész csiszolatlan volt, aki kipróbálta őket, az sejthette, hogy előbb vagy utóbb nagyot fog gurítani a csapat, és ez valóban bekövetkezett. Az áttörést a 2010-es Amnesia: The Dark Descent hozta meg, amely amellett, hogy a sajtó ódákat zengett róla, kimondottan jól, milliós nagyságrendben fogyott.

A Frictional Games azóta mindössze két játékot fejlesztett; a túlélőhorrort vízalatti sci-fi környezetbe helyező SOMA-t, valamint az Amnesia: Rebirth-öt, az ezeket megelőző Amnesia: A Machine for Pigs viszont a sétaszimulátorokon edződött The Chinese Room műhelyéből került ki.

Hirdetés

Jövőre a csapat újfent visszatér legnagyobb sikeréhez, az Amnesia sorozathoz, amit egy új fejezettel bővít az Amnesia: The Bunker képében, mely egy emlékezetkieséssel küzdő francia katona szerepébe helyez bennünket, aki egy első világháborús bunkerrendszerben találja magát. A válaszok és a kiút keresését megnehezíti, hogy túlvilági rémségek törnek az életünkre, ám a széria történetében először nem a menekülés és a rejtőzködés lesz az egyetlen megoldás, mivel fegyvert is használhatunk.

Szintén az újdonság erejével hat majd, hogy a korábbi epizódokkal ellentétben a játékmenet csupán minimális mértékben szkriptelt, ehelyett kizárólag rajtunk múlik, hogy miként reagálunk az egyes helyzetekre, hogyan küzdjük le az előttünk tornyosuló akadályokat a rendelkezésünkre álló eszközökkel. Eközben maga a játék is reagál a döntéseinkre, és bizony nem lesznek mindig a kedvünkre valók a következmények.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Az Amnesia: The Bunker sandbox jellegéből fakadóan minden alkalommal más feladatokkal és veszélyekkel kell megbirkóznunk, ahogy az erőforrások összetétele is változik. Mindeközben lerázhatatlanul lohol majd a nyomunkban egy rémisztő szörnyeteg. A hangulatot fokozó élethűbb bevilágítás érdekében pedig a csapat reszelt egy kicsit a Howard Philips Lovecraftről elnevezett HPL motor legújabb változatán, aminek élethűbb bevilágítás lett az eredménye, de a hanghatások is jelentősen javultak (értsd: nagyobb valószínűséggel hozzák rád a frászt) a fejlesztők szerint.

Az Amnesia: The Bunker 2023 folyamán jelenik meg PC-re (a Steamen és az Epic Games Store kínálatában kell majd keresni), PlayStation 4-re (a PS5 lemaradt a bejelentő trailer végéről), valamint Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)