Hirdetés

Elég nagyot kaszált az Apple, amíg a Fortnite fent volt az App Store-ban

|

Kiderült, hogy mennyire is járt jól az Apple azzal, hogy otthont adott az Epic népszerű battle royale játékának.

Hirdetés

Már hetek óta az Apple és az Epic Games közötti per áll a játékvilág kollektív figyelmének a középpontjában, ami nem véletlen, hiszen az esemény egyszerre rendkívül szórakoztató és meglepően informatív is. Sok olyan adat került elő, amelyek segítenek nekünk egy kicsit jobban megérteni, hogy milyen nagyságrendű összegekkel játszanak az iparág komolyabb szereplői, most pedig ismét megdöbbentő számokkal kezdtek dobálózni a bíróságon.

Hirdetés

Aki követte az eseményeket, az valószínűleg tudja, hogy míg az Apple valóban levette a Fortnite-ot az App Store-ból, miután az Epic megszegte az üzletfelület szabályait, azt megelőzően majdnem egy teljes évig elérhető volt a platformon, amely idő alatt szépen gyűjtögette is a cégnek a mikrotranzakciókból származó bevételt. A tárgyaláson most erről is szó esett és Michael Schmid elárulta, hogy az Apple több, mint 100 millió dollárt keresett ebben az időintervallumban ezzel.

A Sensor Tower piacelemző is utánajárt ezeknek a számoknak, a vállalat szakemberei szerint Schmid igen szerényen nyilatkozott: úgy becsülik, hogy az Epicet nagyjából 1,2 milliárd dollár bevételhez juttatta a játék iOS-en és mivel az Apple akkor még 30%-ot vágott le minden vásárlásból, akár 360 millió dollár is lehet a pontos összeg.

Ezen számok ismeretében már nem túl meglepő, hogy az Apple nem repes az örömtől, amiért az Epic megkerülné a platform fizetési rendszerét, elvégre még az új, 15%-os részesedés is elképesztően jól hoz a konyhára. Mindez megmagyarázhatja azt is, hogy miért voltak hajlandóak a cupertinóiak feláldozni bevételük egy részét egy kis pozitív PR érdekében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)