Hirdetés

Elégedetlenek a Team17 dolgozói, változásokat ígér a vezérigazgató

|

Újabb közismert kiadónál áll a bál az alacsony fizetések, a túlórák és a szexuális zaklatás miatt.

Hirdetés

A hónap elején számoltunk be róla, hogy a Worms-szériáról ismert kiadó-fejlesztő, a Team17 megkísérelt NFT-ket pakolni a kukacos sorozatba, a bejelentést viszont olyan heves felháborodást követte, hogy a brit cég végül kevesebb mint egy nap alatt visszatáncolt az iparági szakemberek körében is népszerűtlen blokklánc-tokenektől.

Az EuroGamer ezt követően tucatnyi belsős forrásra alapozó jelentést közölt a Team17-nél tapasztalható cudar állapotokról: az alkalmazottak alacsony fizetésekről, kényszerű túlórázásról és szőnyeg alá söpört szexuális zaklatásokról (beszólások, illetlen fotók küldözgetése a női kollégáknak) számoltak be.

Hirdetés

A cikket követően a vállalat vezérigazgatója, a PlayStationtől átigazolt Michael Pattison igyekezett elébe menni egy Activision Blizzard-, vagy Ubisoft-szerű botrány kialakulásának, és egy 20 perces virtuális találkozón vázolta fel a munkakörülmények javítását célzó lépéseket:

  • Pattison azt ígéri, hogy minden panaszt kivizsgálnak, érintsen az bármilyen témát.
  • Felülvizsgálják az üzletépítés menetét, hogy miként támogathatnák vele jobban a dolgozókat.
  • A vezető szerint a Team17-nek "alapos, hosszú és kemény önvizsgálatot" kell tartania, hogy milyen céges kultúrát szeretne, és hogy azt miként kívánja elérni.
  • A fizetések kapcsán Pattison azt mondta, hogy a vállalat egy iparágra vonatkozó benchmark tanulmány alapján határozta meg a javadalmazást, de mivel az ilyen benchmarkok mindig változhatnak, a bérek áprilisban esedékes felülvizsgálatakor külön figyelnek majd erre.
  • Azonnal felülvizsgálják a legrosszabbul fizetett részleg, a minőségbiztosítás (Quality Assurance - QA) bérezését, hogy az miben marad el a piaci átlagtól.
  • A QA-részleg arra panaszkodik, hogy lenézik őket a cégen belül, ami Pattison a csapatok közötti kapcsolat szorosabbá tételével és néhány egyéb, már elindított változtatással szeretne javítani.
  • Átláthatóbbá teszik a bónuszrendszert, hogy egyértelműbbek legyenek a jutalmakhoz kapcsolódó elérendő célok.
  • A vezérigazgató elismerte, hogy valóban komoly probléma a dolgozók leterheltsége, amin szintén javítani szeretnének, de ez nem fog egyik napról a másikra menni.
  • A szexuális zaklatásokat illetően a CEO zéró toleranciát hirdetett, ezért dolgozni fognak rajta, hogy a vezetők és a HR-osztály jobban kezelje a panaszos ügyeket.
A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Pattison azzal zárta a mondandóját, hogy "közösségi erőfeszítés" lesz a helyes útra való visszatalálás, és megígérte, hogy a szavakat tettek is követik majd. A jelek szerint a gyors közbelépéssel sikerülhet megfékezni a botrány elharapódzását, az EuroGamernek nyilatkozó dolgozók ugyanis úgy fogalmaztak, hogy "óvatosan optimisták" a belengetett változtatásokkal kapcsolatban.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)