Hirdetés

Elhalaszthatták a 2023-as Call of Dutyt, jövőre elvileg nem jelenik meg új rész a fő szériában

|

2004 óta a jövő év lesz az első olyan esztendő, ahol nem érkezik új fősodros Call of Duty epizód, de azért így sem maradunk játék nélkül.

Hirdetés

Három dolog örök, ahogy a mondás tartja: a halál, az adók, és az, hogy minden évben megjelenik egy új Call of Duty epizód. Nos, ez a 2023-as évre már nem teljesen lesz igaz. A Bloomberg értesülései szerint ugyanis az Activision úgy döntött, elhalasztja a 2023-ra tervezett új Call of Duty játék megjelenését. 

A kiadó fejesei elvileg úgy érezték, megrekedt a széria, a Call of Duty: Vanguard csalódást keltő teljesítményének pedig szerintük az lehet az oka, hogy túl gyakran érkeznek a részek. Hosszú idő kellett ehhez a megállapításhoz, de most legalább végre csak levonták a konklúziót. 

Hirdetés

Így sem maradunk azonban teljesen CoD nélkül jövőre: egyrészt az idén érkező Modern Warfare folytatás támogatását ki fogja tolni az Infinity Ward egy további évvel, valamint 2023-ban érkezik egy új, free-to-play Call of Duty is - minden bizonnyal a Call of Duty: Warzone 2. A 2023-ról eltolt, fő Call of Duty-játékot a Treyarch fejleszti, de a srácok be fognak segíteni az említett ingyenes CoD-ba is. 

Sok szempontból érdekes ez a döntés. Utoljára 2004-ben történt olyan, hogy egy évben nem bővült új, fő résszel a sorozat, akkor az első és a második rész között volt egy év hiátus. Hosszú ideje alapvetésnek számít, hogy ha nem érkezik új Rockstar játék, akkor az Egyesült Államokban fixen az aktuális CoD végez az eladási toplista első helyén, csak a GTA 5 és a Red Dead Redemption 2 tudta anno beelőzni a szériát. Kíváncsian várjuk, a legnagyobb versenyző kiesésével hogyan alakulnak majd a dolgok 2023-ban.

A Bloomberg kiemelte, hogy ez a döntés kizárólag az Activision igazgatótanácsában született meg, nincs köze ahhoz, hogy a kiadót épp felvásárolja a Microsoft.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)