Hirdetés

Elhalaszthatták az Xbox egyik nagy exkluzív játékát

|

Egy szivárogtató szerint gondok vannak a Microsoft megrendelésére készülő Contraband fejlesztésével.

Hirdetés

Bár 2018 óta a ZeniMax csapatait is beleértve 17 stúdióval gyarapodott a Microsoft videojátékos részlege (ebből 15-höz felvásárlás útján jutott, 2 másikat pedig saját maga alapított), játékkínálatában változatlanul támaszkodik külsős fejlesztők exkluzívjaira is, melyek az Xbox Game Studios Publishing égisze alatt látnak napvilágot. Ezeknek az együttműködéseknek hála készült el az Ori and the Blind Forest, az Ori and the Will of the Wisps, a Microsoft Flight Simulator és az Ask Dusk Falls is.

Jelenleg két további, hivatalosan bejelentett alkotásról tudunk, a PC-re érkező Ara: History Untold című 4X-es stratégiai játékról, valamint a Just Cause fejlesztőitől érkező Contrabandről. Az esetleges félreértésekkel ellentétben azok a címek, amelyeket nem az XGS Publishing gondozza, nem számítanak exkluzívnak, még a S.T.A.L.K.E.R. 2: Shadow of Chornobyl sem, hiszen mindössze arról van szó, hogy előbb válik elérhetővé a Microsoft által támogatott platformokon, mint bármi máson.

Hirdetés

Na de kanyarodjunk vissza a valódi küsős exkluzívokhoz, közülük is a Contrabandhez, aminek a létezéséről 2021 nyarán szereztünk tudomást, ám az akkor levetített CGI teaseren kívül egyetlen árva információmorzsával sem szánt meg bennünket a hallgatásba burkolódzó csapat. A legfrissebb értesülések alapján pedig úgy tűnik, megvolt az oka a rádiócsendnek.

Colteastwood, egy xboxos körökben ismert youtuber és véleményvezért szellőztette meg, hogy tudomása szerint a fejlesztők úgy döntöttek, elhalasztják a kooperatív autós akciójáték megjelenését, méghozzá egy évvel az általuk tervezett, de soha nyilvánosságra nem hozott időponthoz képest. Amennyiben ez valóban így történt, akkor nem lepődnénk meg, ha a Contraband a tavalyi után az idei Xbox Games Showcase-t is kihagyná.

Mindazonáltal amíg az Xbox Game Studios Publishing vagy az Avalanche Studios részéről senki sem erősíti meg vagy cáfolja az iménti értesüléseket, jobban tesszük, ha pletykaként kezeljük, és nem adunk nekik automatikusan hitelt. Június 11-én talán már a Contraband ügyében is tisztábban fogunk látni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)