Hirdetés

Elhunyt a Dragon Quest játékok ikonikus dallamainak szerzője, Koichi Sugiyama

|

A sorozat főtémáját még az idei olimpiai játékok megnyitója során is lejátszották.

Hirdetés

Koichi Sugiyama, a Dragon Quest és sok más játék zeneszerzője 90 éves korában, vérmérgezés okozta sokkban elhunyt. A szomorú hírt a játéksorozat hivatalos oldala közölte.

Sugiyama a több évtizedes karrierje során közel 500 dallamot komponált csak a Dragon Quest címekhez, és a játékok főtémája olyannyira ikonikussá vált, hogy még tavalyról 2021-re halasztott olimpiai játékokon is hallhattuk azt.

Hirdetés

A videojátékos pályafutását az akkor még Enix néven futott cégnél kezdte az 1985-ös World Golf című csodával. Az utolsó munkái a még meg nem jelent Dragon Quest XII-ben csendülnek majd fel.

A '80-as évek közepétől azon dolgozott Sugiyama, hogy szimfonikus zenéjével megreformálja az ipar háttérdallamokhoz való hozzáállását.

A Square Enix hivatalos közleménye szerint Sugiyama temetése zárt körben zajlott, amin csak a családtagok és a legközelebbi barátok lehettek jelen. Kérték a rajongókat, hogy ne küldjenek semmilyen ajándékot vagy üzenetet az érintetteknek, már csak azért se, mert később szeretnének egy nyilvános búcsúztatót rendezni az alkotó emlékére.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)