Hirdetés

Elhunyt a ZeniMax alapító-ügyvezetője

|

Robert A. Altman, a Bethesda anyacégének CEO-ja 73 éves volt.

Hirdetés

Robert A. Altman ügyvédként dolgozott, mielőtt 1999-ben, Christopher Weaverrel együtt létrehozta a ZeniMax Mediát, mely ma már a Bethesda mellett olyan cégeket fog össze, mint az id Software, az Arkane Studios, a MachineGames, a Tango Gameworks és a ZeniMax Online Studios. Azóta ügyvezetőként irányította sikerrel a cég működését, a haláláról szóló közlemény alapján pedig egy kiváló vezető és egy különleges ember képe rajzolódik ki.

A járvány alatt hetente küldött a kollégáinak e-mailt, amit mindenki várt. Ezek egyikét a Bethesda is megosztotta; ebben arról írt, hogy felhívására többen megosztották vele, milyen örömökkel jár számukra az otthoni munkavégzés, mennyire élvezik az énekesmadarak jelenlétét, a csendesebb utcákat, a kenyérsütést, koktélkeverést, hosszú sétákat, és hogy jut idő az olvasásra.

Hirdetés

Emellett arra szólította fel kollégáit, hogy a cég 21. születésnapja alkalmából mindenki tartson szünetet, és gondoljon vissza a mögöttük álló hosszú útra: arra, hogy egy multinacionális, multimilliárdos céget hoztak létre, melyben minden szinten rengeteg tehetség dolgozik.

Altman 1984-ben vette feleségül az egykori Wonder Womant, Lynda Cartert, akivel mindvégig együtt élt. Két gyermekük született, közülük James a Bethesda kiadási vezetője.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)