Hirdetés

Elhunyt Dave Needle, az Amiga 1000 és az Atari Lynx egyik atyja

|

A 3DO egykori alelnöke, az Amiga vezető mérnöke, és az első színes képernyős kézikonzol egyik megalkotója, Dave Needle a hétvége folyamán életét vesztette.

Hirdetés

Lehet, hogy keveseknek mond valamit Dave Needle neve, pedig fontos szerepet játszott a játékvilág néhány legendás gépének megalkotásában.

Needle fontos szerepet játszott a Lorraine projekt sikerében, amiből aztán végül az Amiga 1000 lett, ő volt az egyik vezető mérnök az Amiga saját chipjeinek gyártásánál, illetve R. J. Mical mellett neki köszönhetjük az 1989-ben megjelent Atari Lynxet, az első olyan hordozható játékkonzolt, amibe színes LCD-t építettek. Szintén Micallel közösen dolgozott a 3DO Interactive Multiplayer konzol, vagy ahogy széleskörben ismertté vált, 3DO megalkotásán, és ő volt a 3DO cég alelnöke is. Vasárnap hunyt el jelenleg ismeretlen okból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)