Hirdetés

Elhunyt Mike Singleton, a játékipar egyik nagyja

|

A fiatalabb generáció számára ismeretlen lehet Mike Singleton neve, azonban az angol programozó tevékenysége nélkül másképp alakult volna a játékipar.

Hirdetés

61 évesen Svájcban hunyt el Mike Singleton, aki megannyi boldog percet okozott azoknak, akik ismerték nevét és a szellemisége általszült játékokat. Az angol származású programozó a '80-as években olyan máig legendásnak számító alkotásokat készített, mint a Dark Sceptre, a War In Middle-earth vagy éppen a Doomdark's Revenge, de leginkább az örökbecsű The Lords of Midnight kaland-stratégia keverék, melyek a jó öreg ZX Spectrum-on tették tiszteletüket. A legutolsó projektek, amelyek hűen őrzik  nevét, az a 2003-as Indiana Jones and the Emperor's Tomb és a 2008-as, Codemasters által fejlesztett Race Driver: Grid.

Singleton október tizedikén maradt alul egy komoly harcban a rákkal szemben, azonban öröksége mindig velünk marad. Köszönünk mindent, Mike!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)