Hirdetés

Elhunyt Ralph Baer, a „videojáték konzolok atyja”

|

A játékipar egy nagyon jelentős úttörőjét vesztettük el a hétvégén - 92 évesen elhunyt Ralph Baer, az első játékkonzol és az első videojátékos periféria, a fénypisztoly feltalálója.

Hirdetés

Talán nem hallottuk minden nap Ralph Baer nevét, talán sokan csak most hallják először, pedig nélküle nem lenne olyan a játékipar, mint amilyen most.

Valószínűleg nem véletlen, hogy ilyen hosszú és eredményes életet tudhat maga mögött: az 1922-ben született úriember a hatvanas években kezdte el kutatni, hogy hogyan lehetne tévén játékokkal játszani. '67 és '69 között két kollégájával, Bill Harrisonnal és Bill Rusch-sal megteremtették a „barna dobozt”, a Magnavox Odysseyt, melyet az első játékkonzolként tartanak számon. 1972-es megjelenése után több mint 700 000 példány talált gazdára, ami kiválóan mutatta, hogy van ilyenre igény, így új korszak kezdődött a videojátékok történelmében. Szintén Baernek köszönhetjük a Pong koncepcióját, valamint a fénypisztolyt, ami az első konkrétan videojátékos periféria volt. Több mint 150 szabadalom fűződik a nevéhez. Az alábbi videó enged egy kis betekintést munkásságába, érdemes belenézni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)