Hirdetés

Elhunyt Roy Scheider!

|

Újabb, sokunk által kedvelt színész távozott az élők sorából. Ezúttal a nagy fehér cápa ellenfelére került sor.

Hirdetés

Roy Richard Scheider 1932-ben született Orange városában. Az ír katolikus anyától és protestáns német apától származó Scheider fiatalkorában kitűnő atlétához méltón boxolt és baseballozott. A Rutgers University ill. a Franklin and Marshall College drámatagozata kedvéért akasztotta szögre a kesztyűket.
Habár 1963-ban tűnt fel először a filmvásznon, karrierje a Francia kapcsolat 1971-es bemutatásával indult be igazán, s 1975-ben, Steven Spielberg klasszikus Cápájában megismerhette nevét az egész világ. Láthattuk még Dustin Hoffman és Laurence Olivier oldalán a Marathon Man című filmben, illetve a 2010: A második űrodüsszeia című alkotásban is.
A fiatalabb korosztály a Seaquest DSV című sorozatból, illetve a néhány éve bemutatott Megtorló második megfilmesítésében alakította a címszereplő apját.
2004-ben diagnosztizáltak nála csontvelőrákot, s hosszas betegeskedés után, 2008. február 10-én hunyt el Little Rock városában, Arkansas-ban.
Utolsó filmjének (Iron Cross) jelenleg is tartanak az utómunkálatai.

Nyugodjék békében!

 

 

sheriff_brody.jpg

 

 

 

 


 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)