Hirdetés

Elindult az új Google Maps, máris széttrollkodták

|

Kamu helyszínek, pénisztanácsadó bizottság, egyház sértegetése - így indult az új Google Maps.

Hirdetés

Aki ma ellátogatott a Google Maps oldalára, egy teljesen új külsővel találkozhatott. Bryan Seely egy kicsit nálunk is jobban belemélyült, és egy exploitot kihasználva széttrollkodta az egészet.

Azt nem tudtuk meg, hogy pontosan mit kellett kihasználnia ahhoz, hogy az alábbi képeken is látható bejegyzéseket létrehozza, de tény, hogy szép munkát végzett. Azt azért elmondta, hogy nagyon egyszerű dolga volt, többszáz ilyen bejegyzést tud az alatt az idő alatt kreálni, mialatt a Google befoltozza a rést. Lássunk néhány példát arra, hogy pontosan milyen épületeket találhatunk meg az új Google Mapsen

Aki az Internet Caucus Advisory Committee címét szeretné megtudni, jobban jár, ha Internet Cock Advisory Committee-re keres.
 

A szcientológiai egyház neve szintén igen furcsa lett. Bryan kiegészítésként hozzátoldotta, hogy „humorérzék (vagy bármilyen érzék) nélküli egyház”. Ezt már visszaállították.
 

Tudjátok, hogy melyik vezető informatikai cég központja található Cupertinóban? Segítünk, nem a Pear Inc.-é, de hasonló

Ezt meg már nem is kommentáljuk.

 

Aki unatkozik, nyugodtan keressen még ilyeneket. A Google egyébként már akcióba lépett és aktívan szűri a scammereket, amire szükség is van, ugyanis a vicces bejegyzések megjelenése még a jobbik eset - az exploitokat kihasználva meglepően egyszerűen lehet a figyelmetlenebbekből pénzt kicsalni. Seely néhány titkot épp emiatt megtartott magának, szeretne előbb az illetékes biztonsági szakértőkkel beszélni, mielőtt feltárja, hogy mire lehet képes valaki szimplán a Google Mapset használva.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)