Hirdetés

Elite: Dangerous - már többen is irányíthatunk egy hajót

|

Megérkezett az Elite Dangerous: Horizons következő nagy eleme, a Commanders frissítés, amiben egy hajót több játékossal közösen is irányíthatunk, ráadásul már láthatjuk is egymás avatárját is.

Hirdetés

Ugyan az Elite: Dangerous univerzumában felfedezhető dolgok is komolyan gyarapodtak az elmúlt időszakban, a Frontier az új feature-ök beépítésén is keményen dolgozott. Így megérkezett a Horizons season pass következő mérföldköve, a Commanders névvel illetett 2.3-as frissítés.

Ennek az egyik fontos újdonsága, hogy játékbeli karakterünkhöz végre nem csak egy név, hanem arc, sőt, teljes test is társul majd. Pilótánk testreszabását olyan komolyan vették a készítők, hogy akár azt is megnézhetjük, hogyan nézünk ki, amikor nem testi valónkban, hanem csak hologramként jelenünk meg valahol. Az Elite: Dangerous többi játékosa felé egyébként egy nevet és azonosítót tartalmazó jelzéssel is kommunikálhatjuk, kinek a hajóján vagyunk éppen.

Ugyanis a másik nagy újdonság, a multi-crew játék kapcsán barátaink hajóján is múlathatjuk az időt. Minden, egynél több fős legénységgel operáló hajó üres székeit feltölthetjük majd emberi játékosokkal, sőt, a Guardians frissítésben bemutatkozott, a hajónkról indítható vadászokat is irányíthatják a haverok. De ha nincs fix társaság, akikkel az Elite: Dangerousben játszanánk, különböző tevékenységekhez kereshetünk alkalmi csapattársakat is.

A Commanders frissítéshez kapcsolódó újdonság még, hogy rengeteg új kameraállásból szemlélhetjük meg a hajónkat, többek között a legénységgel teli pilótafülkét is szemmel tarthatjuk utazás közben (vagy csaták alatt is, de ez nem tűnk túl praktikusnak). Rengeteg más javítás és újdonság is érkezett a Horizons season passtől függetlenül is, ezekről a játék fórumán olvashattok minden részletet kimerítően. A szerverek egyébként tegnap délelőtt álltak le és ha minden igaz, nagyjából este 7 óra körül újra is indultak az új frissítéssel.

Mit gondoltok, ilyen ütemű fejlődés mellett az Elite: Dangerous akár a Star Citizennel is szembeszállhat az utóbbi megjelenésekor?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)