Hirdetés

Elite: Dangerous - hatalmas mentőakció indult egy pilóta megmentésére

|

A közösségi összefogás tökéletes iskolapéldája, ami jelenleg az Elite: Dangerous-ben zajlik: egy csapat önkéntes próbál visszahozni egy játékost, aki a galaxis peremén rekedt.

Hirdetés

Mindig felemelő látni, amikor egy közösség összeáll, hogy egy rászorulón vagy rászorulókon segítsen. Videojátékos berkekben elég csak megemlíteni a Games Done Quicket, akik évről évre rengeteg pénzt gyűjtenek össze az esemény alatt, hogy azt jótékonysági szerveknek adományozzák. 

Hirdetés

Bár most nem életek forognak kockán, de szívmelengető, hogy néhány játékos idejüket nem kímélve összeállt, hogy egyik játékostársuknak segítsenek, aki vakmerőségében túl messzire merészkedett a galaxistól. 

"Küldd a bögrét messzire!"

Ezekkel a szavakkal próbálja megfogni az Elite: Dangerous játékosokat egy játékbeli hirdetés, ami egy veszélyes kalandra hív. A feladat során egy személyre szabott bögrét (igen, egy bögrét) kell eljuttatni a galaxis egyik legtávolabbi pontja mögé. Ez embert próbáló feladat, mert az említett terület felfedezetlen és nagy előkészületeket igényel, hiszen figyelembe kell venni az űrhajó üzemanyag fogyasztását. Ha rosszul sülnek el a dolgok, akkor örökké a sötét űr fogságába kerül a játékos.

És rosszul is sültek el a dolgok a CMDR Persera nevű felhasználó számára, aki fejébe vette, hogy a lehető legmesszebb repül. Első próbálkozása kudarcba fulladt: kalózok lőttek szét hajóját, így kezdhette elölről az egész vállalkozást. Felpakolta rakterét üzemanyaggal és bögrékkel, majd belevágott ismét a nagy utazásba.

Második alkalommal csillagról-csillagra ugorva tette meg az utat, majd elérkezett a Beagle Pointhoz, ami után már kézi vezérlésre kellett váltania. 21 óra szabadrepülés után már, olyan helyeken járt, ahol eddig rajta kívül még senki, de úgy döntött továbbmegy. A 48. órában kezdetett elfogyni az üzemanyaga, így eldöntötte, hogy kidobja a bögréket és visszafordul. De a számításokba hiba csúszott, így nem maradt elég hajtóanyaga, hogy visszamenjen. Egyedül maradt a sötét űrben. 

Egyetlen reménye egy veterán Elite játékosokból álló különítmény, akik pont az ilyen szituációkra specializálódtak. A The Fuel Rats az üzemanyag problémákkal küszködő hajók segítségére siet, bármi áron. Felvették a kapcsolatot CMDR Persera-val, megtervezték a mentőakciót, majd elindultak a bajbajutott felé.

A mentőcsapat több mint három napja repül, ami hihetetlenek kitartásról tanúskodik. Ha minden jól alakul, akkor karácsonykor (vagyis mostanság) vissza tudják hozni a játékost, aki időközben folyamatosan vészjeleket küldd ki hajójáról, hogy megtalálja őt a The Fuel Rats.

Az egész mentőakciót streamen is követhetjük, ahol természetesen az idő nagy részében csak a sötét kozmoszt átszelő űrhajót láthatjuk, de érdemes lehet majd visszanézni, amikor több nap után végre összetalálkoznak a pilóták.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)