Hirdetés

Elképesztő mennyiségben fogytak a Tomb Raider játékok, ünnepelhet a kiadó

|

A 25. születésnapja mellett egy jelentős mérföldkövet is átlépett a franchise.

Hirdetés

Az első Tomb Raider 1996-ban jelent meg, és talán nem túlzunk, ha kimondjuk, hogy jelentős nyomot hagyott a játékipar egészén. Lara Croft ikonikus karakterévé vált a videojáték-kultúrának, és ez az elmúlt 25 évben sem változott.

A Square Enix, a Crystal Dynamics és az Eidos Montreal (a Core Design sajnos már rég nincs velünk) most együtt ünneplik a hősnő 25. születésnapját, és míg az alkotók egymásnak gratulálgattak, addig a kiadó összeszámolta az eladásokat.

Hirdetés

A Square Enix jelentése szerint a Tomb Raider franchise-ból már több mint 85 millió példány fogyott világszerte. Ez egy összesen 20 epizódot számláló szériától meglehetősen daliás eredmény.

"Lara Croft a világ egyik legismertebb videojáték karaktere, akiért több tízmillióan rajonganak világszerte. A Tomb Raider franchise egy popkulturális jelenség három filmmel, rengeteg képregénnyel, és hamarosan egy új animációs sorozattal."

A széria utolsó nagyobb megjelenése a Shadow of the Tomb Raider volt 2018-ban, de hamarosan érkezik egy Netflix anime, aminek köszönhetően ismét akció közben láthatjuk kedvenc hősnőnket.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)