Hirdetés

Elképesztő összeget adományozott a Five Nights at Freddy's fejlesztője

|

Egy gyermekkórház számára gyűjtöttek adományokat egy Five Nights at Freddy's stream során, amikor egyszer csak betoppant a játék atyja, és ő is megtolta egy kicsit az összeget. Nem is kevéssel.

Hirdetés

A Five Nights at Freddy's játékok nemcsak elképesztően parák és szórakoztatóak, hanem egy igencsak méretes és összetartó közösség is épült köréjük, akik nem restek adakozni, ha jó ügyről van szó.

A streamet egy YouTube videós, Dawko készítette, aki eredetileg 5000 dollárt szeretett volna összegyűjteni a St. Jude Children's Research Hospital számára. Az adakozás nagyon jól ment, az akcióhoz számos videós csatlakozott, így közel hétezer dollárt kalapoztak össze, amikor egyszer csak megjelent a játékot fejlesztő Scott Cawthon, hogy ő is beszálljon az adakozásba.

Cawthon 250 ezer dollárral (71 millió forint) járult hozzá a jótékony célú streamhez, ami így egy pillanat alatt rekord méretűvé nőtte ki magát. A hirtelen meggazdagodó indie fejlesztők körében egyébként egyáltalán nem ritka, hogy jótékonykodnak, a Minecraftos Notch is bőven kivette a részét az ilyen akciókból. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)