Hirdetés

Elkészült a Double Fine utolsó, még PlayStation konzolokra is megjelenő játéka

|

Aranylemezre került a Psychonauts 2, indulhat a sokszorosítás.

Hirdetés

Még úgy is éledezik a játékipar augusztusban, hogy egyre-másra jelentik be a csúszásokat. Arról, hogy a szellősebbé vált premiernaptár dacára se fulladjon érdektelenségbe a hónap, olyan címek gondoskodnak, mint az Aliens: Fireteam Elite, a Humankind, a King's Bounty II és a Psychonauts 2.

Utóbbihoz annak idején közösségi kalapozás útján szedte össze a Double Fine a kezdőtőkét, ennek fejében pedig azt vállalta a Tim Schafer vezette stúdió, hogy Windowsra, Linuxra, MacOS-ra, valamint PlayStation 4 és Xbox One konzolokra is leszállítja.

Hirdetés

2019-ben aztán felbukkant a Microsoft, és tett egy ajánlatot, amiben egyszerre szerepelt a biztos anyagi háttér és a kreatív szabadság, ezért a Double Fine rövid úton az Xbox Game Studios részévé vált. A megváltozott körülményeknek hála már belefért több halasztás is, nem kellett kivágni olyan tervezett tartalmakat, mint a bossharcok, és eközben a játék produkciós minősége is szemmel láthatóan javult.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ez utóbbit megerősítették azok a kiválasztott újságírók és youtuberek, akik lehetőséget kaptak a bohém platformer kipróbálására. Egyöntetűen arról számoltak be, hogy a sztori, a karakterek és a dialógusok sziporkázóan szellemesek, elsőrangú a szinkronszínészek munkája, de dicsérték a pályadizájnt és több ötletes mechanikát is. A harcrendszert pedig úgy írták le, mint ami ellátja a célját, tehát funkcionálisan rendben van, de nincs egy szinten a Psychonauts 2 többi elemével.

Nos, minderről nem is oly soká magunk is meggyőződhetünk, hiszen a játék már aranylemezre került, így augusztus 25-én egyszerre debütál PC-n, Xbox One-on és Xbox Series X|S-en (természetesen az Xbox Game Passban már aznap elérhető lesz), valamint - miután a Microsoft következetesen tiszteletben tart minden korábbi vállalást és megállapodást (lásd még: Deathloop, Ghostwire: Tokyo) - természetesen PlayStation 4-en is. A PS5 kimarad a buliból, vagyis nem készül natív app, csupán a PS4-es változat fut rajta (persze jobb teljesítményt nyújtva), ami okozott némi felhördülést a közösségen belül, de tény és való, hogy az említett konzol nem szerepelt Fig-kampányban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)