Hirdetés

Elkészült egy a Vissza a jövőbe filmben látotthoz hasonló légdeszka, ami ténylegesen működik

|

Még mindig nem a legpraktikusabb dolog a világon, de egy lépéssel közelebb vagyunk a jövőhöz.

Hirdetés

Egy kicsit lekéstük a napot, amikor Marty McFly megérkezik a jövőbe, de végül csak sikerült összedobni egy olyan működő légdeszkát, amit nem kell agyonhűteni, nem drabális, már majdhogynem olyan, mint amit Marty használt. Az elmúlt években rengetegen próbálkoztak, és míg az alap elképzelések nem voltak feltétlenül hibásak, itt-ott kellemetlen problémák merültek fel. A Hacksmith új gyakornoka mindezt kiküszöbölte pár pörgő mágnes közbenjárásával.

Hirdetés

A waterlooi egyetem egyik mérnök hallgatója, Jimmy gyakornoki projektként hozta össze a lenti videóban látható megoldást. A mechanika hasonló a többi légdeszkához: szintén fémes terepen működik csak, mágnesek felhasználásával. Jimmy forgó mágneseket használ, azok ugyanis a forgásnak köszönhetően feszültséget generálnak a vezető felületben, és így képesek mágneses teret képezni.

Az igazi hátrány ezúttal is a felület. Mivel még mindig mágneses alapokon működő deszkáról van szó, a talajnak vezetnie kell az áramot. Szóval nem csak hogy szükségünk lesz utakra ott, ahová mi megyünk, de ráadásul fémből is kell lenniük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)