Hirdetés

Ellopták a League of Legends forráskódját, hackerek zsarolják a Riot Gamest

|

Ugyanerre a sorsra jutott a Teamfight Tactics és egy másik program is.

Hirdetés

Még a múlt héten férkőztek hozzá illetéktelenek a Riot Games rendszereihez, s bár a cég tájékoztatta a nyilvánosságot a behatolás tényéről, a részletekkel adós maradt. Most kiderült, hogy a hackereknek sikerült megszerezniük a League of Legends, a Teamfight Tactics, valamint egy korábbi anticheat platform forráskódjait.

Ezt követően felajánlották, hogy váltságdíjárt cserébe mindent visszaadnak, amire rátették a kezüket, ám a Riot Games úgy döntött, hogy nem enged a zsarolásnak, és nem fizet.

Hirdetés

A ma közzétett tweetben a cég egyrészt megerősítette, hogy az eltulajdonított forráskódban olyan, még csak kísérleti feature-ök is szerepelnek, amelyek tulajdonképpen prototípusok, azaz nincs eldöntve, hogy bekerülnek-e a publikus verzióba. Ennél nagyobb gondot jelenthet, hogy a hackerek zsákmánya lehetővé teszi új cheatek létrehozást, de a fejlesztők ígéretet tettek arra, hogy ezt a problémát a lehető leghamarabb kezelni fogják.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Mindenekelőtt azonban a Riot igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy bár a hackerek akciója nehézségeket okozhat a fejlesztésben, a játékosok adatai biztonságban vannak, azokhoz senki sem fért hozzá. Arról pedig, hogy a történtek milyen hatással lesznek a League of Legendsre és a Teamfight Tacticsre, a dedikált csapatok tájékoztatják majd a közösséget.

A cég részletes beszámolót ígért, és nemcsak azt fogjuk megtudni, hogyan fordulhatott elő ez az eset, hanem azt is, milyen ellenlépések várhatók majd, nehogy még egyszer megismétlődjön.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)