Hirdetés

Elnézést kért a NetherRealm egy félresikerült Pride esemény miatt

|

Furcsa módot választottak a fejlesztők a diverzitás ünneplésére, bocsánatkérés lett a vége.

Hirdetés

Júniusban, a Pride hónapjában a világ sokszínűségét ünnepeljük a legkülönfélébb módokon. Az online térben is mindenhol jelen van az üzenet, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy az LGBTQIA+ közösség tagjainak milyen kihívásokkal kell megküzdeniük akár a mindennapjaik során is.

A hozzánk legközelebb álló iparág, a videojátékoké is megemlékezik ebben az időszakban, szinte kivétel nélkül minden népszerű játék fejlesztője vagy kiadója előrukkolt valamilyen Pride eseménnyel erre a hónapra. Így tett az Injustice 2 Mobile-t fejlesztő csapat is, nekik azonban kicsit félresikerült az eseményük, minden jó szándékuk ellenére.

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy a vadonatúj event keretein belül Poison Ivyt kellett elpüfölni, aki történetesen a DC egyik biszexuális karaktere, akin Harley Quinn-nel folytat viszonyt. A fejlesztők időről-időre előállnak hasonló eseményekkel, hogy visszacsalogassák a játékosokat, ez a megoldás viszont nem feltétlenül alkalmas a Pride-hónap megünneplésére.

Természetesen nem sokkal az élesítése után már elérhetetlenné is vált ez az opció, ahogy a beharangozó poszt is a játék hivatalos Twitter oldalán. Helyette egy üzentet hagytak a fejlesztők, amiben leírják, hogy sajnálják a dolgot, tényleg nagyon rosszul közelítették meg az amúgy is érzékeny témát.

"A valós életben történő erőszak az LGBTQIA+ közösség tagjai ellen és azon belül is a nőkkel szemben elkövetett cselekedetek túl gyakoriak, ami ellen aktívan fel kell lépnünk, nem  szabad normalizálnunk azokat."

A játékosok az esemény eltávolításáig körülbelül 175 ezer alkalommal páholták el Poison Ivyt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)