Hirdetés

Elnyerheti büntetését a világ legpofátlanabb játékkiadója

|

Nem, még véletlenül sem valamelyik mamutról van most szó, a történet főszereplője Tim Langdell, az EDGE Games feje.

Hirdetés

Emberünkről annyit kell tudni, hogy hajdanán közepes, vagy még annál is gyengébb játékokat készített és adott ki, majd villámként csapott bele a felismerés, miként tehetne szert sok pénzre anélkül, hogy akár két szalmaszálat keresztbe kellene raknia.



Langdell bejegyeztette az Edge márkanevet, majd elkezdett minden fejlesztőt és kiadót zaklatni, akik olyan játékot merészeltek megjelentetni, aminek címe az "Edge" szócskát is tartalmazta. Az egyik áldozat a francia Mobigame tavaly áprilisban kénytelen volt kivenni az App Store kínálatából fejtörőkre épülő játékát, amelyet egészen véletlenül Edge-re kereszteltek. Néhány hónappal később újra elérhető lett a játék, de csak azt követően, hogy Langdell ujjat húzott valakivel, akivel nem kellett volna.
Bizonyára a szeme előtt lebegő dollárkötegek homályosították el tudatát, ugyanis képes volt nekimenni az Electronic Arts Mirror's Edge című játékának. Polgári peres eljárásban követelte, hogy a bíróság akadályozza meg a játék terjesztését, valamint bárminemű marketingjét.



Balszerencséjére az EA nem akart peren kívül egyezkedni, hanem belement a pereskedésbe, s győztesként távozott belőle. Az Észak-kaliforniai Körzeti Bíróság ítéletében az alperes Electronic Artsnak adott igazat. William Alsup bíró elmondta, több bizonyíték is napvilágra került, amelyek szerint Langdell nem egy alkalommal hamis adatokkal verte át a hatóságokat. Amennyiben ezek hitelességét sikerül bizonyítani, akkor bűncselekményről beszélhetünk.
Langdell tehát nem látott pénzt az ügyből, sőt most kezd igazán forró lenni a lába alatt a talaj, ugyanis az EA beadványát követően a bíróság megfoszthatja őt a bejegyzett Edge, Cutting Edge, The Edge és Gamer's Edge márkanevektől is.
Mit is mondhatnék, ideje volna már!


 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)