Hirdetés

Szinte biztos, hogy egy videojátékban élünk

|

Legalábbis ezt állítja a Tesla alapítója, és ha belegondolunk, egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy csak egy szimulációban létezünk.

Hirdetés

Ezen a héten zajlott a Code Conference, ahová olyan embereket hívtak meg, mint Bill Gates, Sundar Pichai, Jeff Bezos vagy épp Jack Dorsey. A vendégek közt volt a csak a valódi Tony Starkként emlegetett Elon Musk is, aki olyan vállalatokat hozott létre, mint a PayPal, a Tesla vagy épp a Space X.

Musk egy elképesztő figura, úgy beszél a fizikáról, mint más az időjárásról. Az előadás során rengeteg érdekes témát érintettek, többek közt a mesterséges intelligenciával és a Mars kolonizálásával is foglalkoztak egy kicsit, az előadás végén pedig kérdésekre is válaszolt. Itt került elő a szimulációs elmélet, ami egyáltalán nem érte váratlanul Muskot, sőt, elmondta, hogy volt egy időszak, amikor csak és kizárólag erről tudott beszélgetni.

Az elmélet szerint feltételezhető, hogy a fejlett civilizációk univerzumszimulációkat hoznak létre, és mivel az általunk ismert univerzum is hatalmas, minden bizonnyal vannak nálunk fejlettebb fajok, akik épp a mi szimulációnkat futtatják. Musk szerint egy a több milliárdhoz annak az esélye, hogy amiben élünk, az az alapvalóság.

Gondoljunk csak bele, 40 éve még még néhány egyszerű pixel jelentette a játékainkat, ma pedig már fotorealisztikus 3D szimulációkban játszik együtt több millió ember, és a technológia egyre gyorsabban fejlődik. Még ha a fejlődés le is lassulna (mondjuk ezerszeresével), tízezer év múlva (ami evolúciós léptékben gyakorlatilag semmi), akkor is elérnénk ezt a fejlettségi szintet.

Ha valakit a teljes előadás érdekel, az itt tudja megnézni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)