Hirdetés

Első alkalommal villantott játékmenetet a Sherlock Holmes Chapter One

|

A Frogwares nyílt világú kalandjának trailere még várat magára egy darabig, de már most belepillanthatunk a játékmenetbe.

Hirdetés

Míg Sir Arthur Conan Doyle hősének legutóbbi színre lépése, a 2016-os Sherlock Holmes: The Devil's Daughter csupán előtanulmány volt a kalandjátékok és a nyitott világ koncepciójának összeboronálásához, addig a rá három évre debütált The Sinking City már egyenesen ennek szellemében készült. A végeredmény távolról sem volt hibátlan, vagyis sokat kell még finomítania a recepten a Frogwares csapatának ahhoz, hogy a hasonló elvet követő Sherlock Holmes Chapter One ne okozzon csalódást.

A címszereplő új kalandjára eredettörténetként érdemes tekinteni, voltaképp megismerjük azokat a jellemformáló eseményeket, amelyek következtében az ifjú Sherlock minden idők legnagyszerűbb detektívjévé válik (bocs, Batman), aki a külvilág szemében egyszerre tűnik briliáns elmével megáldott zseninek, furcsa szokásoknak hódoló különcnek és emberkerülő mizantrópnak.

Hirdetés

Egy korrupcióval átitatott, (nagy)politikai csatározások színteréül szolgáló mediterrán szigeten bontakozik majd ki az első nyílt világú Sherlock Holmes-játék cselekménye, minek során több komoly és néhány kisebb jelentőségű bűnügy kapcsán folytatunk nyomozást. A fejlesztők szabad kezet adnak a tekintetben, hogy ha megfejtjük az egyes rejtélyeket (következtetésünk persze lehet téves is), akkor az igazságszolgáltatás kezére adjuk-e az elkövetőt, vagy sem. Ez azért fontos, mert megeshet, hogy az igazságérzetünk nagyobb csorbát szenved a törvény betűjének betartása következtében, mint akkor, ha inkább futni hagynánk az illetőt.

A Frogwares márciusra ígéri a teljes Sherlock Holmes Chapter One trailert, megjelenési dátummal viszont továbbra sem szolgált, így még mindig csak annyit tudunk, hogy valamikor 2021 folyamán érkezik PC-re (elérhető lesz a Steamen és az Epic Games Store-ban), valamint PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)