Hirdetés

Eltörlik a kötelező maszkviselést, moziban sem kell majd hordani

|

A kormány enyhíti a járványügyi korlátozásokat.

Hirdetés

A nem sokkal ezelőtt lezajlott csütörtöki kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy miután lecsengőben van a koronavírus-járvány ötödik hulláma, enyhítenek a korlátozásokon. A miniszterelnökséget vezető miniszter szavai alapján a kormány szinte az éltet minden területén eltörli a november óta érvényben lévő maszkviselési szabályokat. Kivételt csupán a szociális intézmények és az idősotthonok jelentenek, ott továbbra is kötelező lesz maszkot viselni.

Ezzel párhuzamosan felfüggesztik azokat a szabályokat is, amelyek mostanáig a korábban védettséginek nevezett oltási igazolványra vonatkoznak, azaz senkit sem kötelezhet a munkaadója arra, hogy beadassa magának a vakcinát, és azok pedig ismét felvehetik a munkát, akik korábban nem kérték a koronavírus elleni oltást, és emiatt nem dolgozhattak.

Hirdetés

A március 7-én, azaz jövő hétfőn életbe lépő kormányrendelet értelmében tehát nem kell többé maszkot viselni akkor, ha vásárolni megyünk, tömegközlekedési eszközön utazunk. Hasonlóképpen maszk nélkül látogathatóak a mozik és színházak is.

Gulyás Gergely fontosnak tartotta még hozzáfűzni, hogy a enyhítés ellenére Magyarországon továbbra is egészségügyi vészhelyzet marad érvényben, emellett pedig készülni kell egy esetleges hatodik hullámra is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)